Руският милиардер Аркади Волож, съосновател на руския технологичен гигант Яндекс,

...
Руският милиардер Аркади Волож, съосновател на руския технологичен гигант Яндекс,
Коментари Харесай

Руски милиардер моли ЕС за облекчаване на санкциите срещу него, след като осъжда войната

Руският милиардер Аркади Волож, съосновател на съветския софтуерен колос " Яндекс ", публично е помолил Европейски Съюз да вдигнат глобите против него, като молбата му ще се трансформира в първия същински тест към блока за това дали видни съветски фигури биха били възнаградени за разкъсване с Кремъл.Според хора близки до събитията молбата идва от юристите на съветския милиардер дни откакто той осъди " варварската " инвазия в Украйна на Путин. По този метод Волож става и едвам вторият изтъкнат съветски милиардер, който безусловно осъжда войната, предизвиквайки призви от страна на дипломати, длъжностни лица и други глобени лица Европейски Съюз да отговори. Резултатът е, че настояването на съоснователя на " Яндекс " ще бъде прегледано от чиновници на Европейски Съюз през идващия месец.

Руският милиардер Аркади Волож, съосновател на съветския софтуерен колос " Яндекс ", публично е помолил Европейски Съюз да вдигнат глобите против него, като молбата му ще се трансформира в първия същински тест към блока за това дали видни съветски фигури биха били възнаградени за разкъсване с Кремъл.

Според хора близки до събитията молбата идва от юристите на съветския милиардер дни откакто той осъди " варварската " инвазия в Украйна на Путин. По този метод Волож става и едвам вторият изтъкнат съветски милиардер, който безусловно осъжда войната, предизвиквайки призви от страна на дипломати, длъжностни лица и други глобени лица Европейски Съюз да отговори. Резултатът е, че настояването на съоснователя на " Яндекс " ще бъде прегледано от чиновници на Европейски Съюз през идващия месец.
Казус
Случаят повдига проблема пред политиците дали да включат " малка врата " за глобените лица на съветския хайлайф, които се изправят срещу нашествието. Решението на Волож да жигосах обществено войната слага един сложен въпрос пред Европейски Съюз, имайки в поради желанието на съюза да употребява глобите като метод за поощряване на видни фигури да трансформират метода си и да отслабят позицията на Кремъл, декларират двама западни чиновници пред Financial Times.

Реклама
" Честно казано - мъчно е да се види какво друго би могъл да направи той. Има и стотици други глобени съветски предприемачи, които гледат с изострено внимание какво ще стане в Брюксел ", разяснява за FT непосредствен до Волож.

От 2014 година 59-годишният Волож живее в Израел и не се е завръщал в Русия откогато Путин подреди нашествието в Украйна в края на февруари през предходната година, тематика която съоснователят на " Яндекс " отхвърля да разяснява. След глобите от страна на Европейски Съюз върху " Яндекс " поради нейното присъединяване във войната Волож се отхвърли от правото си на глас и подаде оставка като шеф на компанията, която е отговорът на Русия на Гугъл. Въпреки че Волож, сходно на други представители на съветския хайлайф, беше ужасяващ от войната от самото ѝ начало, той се въздържаше от обществени изявления по тематиката до началото на предишния месец.

" Аркади искаше да жигосах войната от самото ѝ начало. Причината заради, която не го направи, е, че се усещаше виновен за неговите хора в Русия. Всички са към този момент отвън територията на страната - това е главната причина това да се случи в този момент ", споделя за FT доближен на Волож.
Реклама Въпреки че Волож, сходно на други представители на съветския хайлайф, беше ужасяващ от войната от самото ѝ начало, той се въздържаше от обществени изявления по тематиката до началото на предишния месец.
В разследване на изявлението на съветския милиардер някогашният финансов министър Алексей Кудрин е почнал комплицирани и напрегнати договаряния с Кремъл за разединение на интернационалните планове на " Яндекс " и разпродаването на контролния дял на Волож в компанията. Сделката обаче е пропаднала поради неразбирателството върху намирането на евентуални купувачи, които да са податливи както на западние управляващи, по този начин и на Кремъл, подтиквайки някои хора близки до компанията да се тревожат, че Русия счита да я национализира.

Действията на Волож са разкритикувани от руснаци против войната, които настояват, че той не се е разкаял задоволително за присъединяване на " Яндекс " в разпространението на кремълската агитация за войната през своите онлайн медийни платформи, които продаде на държавната VK предходната година. Критиките подтикнаха милиардера да разяснява, че " някои неща можеше да бъдат направени по различен метод ", без да е ясно какво и по какъв начин тъкмо.
Едно изключение
Европейските наказания против Русия се обновяват всеки 6 месеца, развой, който Волож се надява да успее да убеди Европейски Съюз да не възобнови против него и да остави сегашните да изтекат на 15 септември. Санкциите могат да бъдат отстранени като резултат от решение на съда или в случай че страни членки са съгласни, че има безапелационни доказателства, че личността или обектът към този момент не подхождат на критериите. Единственият човек, който е съумял да се отърве от глобите поради своите антивоенни визии, е ексцентричният финтех магнат Олег Тинков, който звучно жигосах Путин и нашествието. В резултат на дейностите му Англия отстрани глобите, наложени му през предишния месец, цитирайки неговите мнения като причина за решението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР