Руският художник в жанра пърформанс арт Пьотър Павленски бе арестуван

...
Руският художник в жанра пърформанс арт Пьотър Павленски бе арестуван
Коментари Харесай

Руски творец на пърформанси опита да подпали входа на банка в Париж

Руският художник в жанра пърформанс арт Пьотър Павленски бе задържан тази заран за опит да подпали основния вход на постройката на "Банк дьо Франс " в Париж, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. На постройката са нанесени незначителни вреди, само че през днешния ден тя бе затворена за гости.

По-рано тази година Павленски, станал прочут със своите гротескови и политически обагрени пърформанси, сподели, че е получил политическо леговище във Франция. Той изиска леговище през януари т.г., откакто съветските управляващи го бяха обвинили в обезчестяване - обвиняване, което той отхвърля.

През 2015-2016 година художникът излежава присъда от шест месеца затвор за опожаряване на вратата на съветската Федерална работа за сигурност в Москва. Той окачествява това свое действие като политически арт. Най-шокиращата негова изява е през 2013 година, когато приковава скротума си към паважа на Червения площад в Москва и назовава това метафора на политическата незаинтересованост измежду руснаците, напомня АП.

ТАСС цитира обявата в "Туитър " на парижката фотографка Капюсин Анри, която е документирала акцията на Павленски. Към информацията за ареста е добавена фотография, на която руснакът стои пред входа на постройката, а от двете му страни от два огромни прозореца с решетки бликат пламъци, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР