Руският губернатор на Ханти-Мансийския автономен окръг Наталия Комарова беше обвинена

...
Руският губернатор на Ханти-Мансийския автономен окръг Наталия Комарова беше обвинена
Коментари Харесай

Губернаторка в Русия каза, че няма нужда от войната в Украйна, докладваха я на полицията

Руският губернатор на Ханти-Мансийския самостоятелен окръг Наталия Комарова беше упрекната през вчерашния ден от критици в " дискредитиране на съветските въоръжени сили ", откакто сподели на жителите в нейния район, че страната " няма потребност " от войната си в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11913
Комарова, която е и член на ръководещата партия " Единна Русия " на президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, направи коментара си на среща с жителите на сибирския град Нижневартовск в събота.

Съобщилите за изявлението на Комарова приканиха управляващите да стартират следствие на нейните забележки, само че досега тя не е била арестувана и не са ѝ били повдигнати обвинявания.

Видеозапис от събитието, оповестен в обществените медии, демонстрира по какъв начин брачната половинка на съветски боец слага пред Комарова въпроса за това, че мобилизираните мъже са били неприятно екипирани за фронтовата линия.

Комарова сподели на жителите, че Русия не е била готова за нахлуването в Украйна.

„ Питате ме (защо брачният партньор ви няма екипировка), знаейки, че аз съм губернатор, а не министър на защитата? “, показва 67-годишната Комарова в записа.

„ Като цяло ние не се подготвихме за тази война. Нямаме потребност от нея. Изграждахме радикално друг свят, тъй че в това отношение сигурно ще има някои несъответствия и нерешени въпроси “, сподели тя.

Коментарите на Комарова бързо се разпространиха онлайн, като съгласно известията са подтикнали провоенните деятели да я жигосат пред управляващите за „ дискредитиране на съветските въоръжени сили “.

Онлайн изданието Sibir.Realii заяви, че неговите публицисти са видели писмо от шефа на сибирска организация с нестопанска цел Юрий Рябцев до министъра на вътрешните работи на Русия, призоваващо за в допълнение следствие на мненията на Комарова.

Дни откакто Путин изпрати войски в Украйна на 24 февруари 2022 година, следеният от Кремъл съветски парламент утвърди законодателство, което не разрешава пренебрежителното отношение към военните и разпространяването на „ подправена информация “ за нашествието на Москва в Украйна.

Руските съдилища са употребявали законодателството, с цел да постановат санкции и затвор на критиците от опозицията, в това число тези, които разказват цялостното навлизане на Москва в Украйна като война, вместо да употребяват желания от Кремъл евфемизъм на „ специфична военна интервенция “, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР