Руският философ Александър Дугин, смятан за един от най-ревностните поддръжници

...
Руският философ Александър Дугин, смятан за един от най-ревностните поддръжници
Коментари Харесай

Дугин: Не съм обърнал гръб на Путин, но управляващият елит го предава

Руският мъдрец Александър Дугин, считан за един от най-ревностните поддръжници на офанзивата в Украйна, увери, че не е обърнал тил на Владимир Путин, макар провалянето на Москва в украинския град Херсон, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Западът стартира да популяризира фалшив, че аз и съветските патриоти сме обърнали тил на Путин след предаването на Херсон и сякаш сме желали отдръпването му ", написа нощес Дугин в " Телеграм ".

" Да страдаме от загубата на Херсон е едно. Но нашата връзка с главнокомандващия е друго нещо. Ние сме правилни на Путин и ще поддържаме военната интервенция [в Украйна] и Русия до дъно ", прибавя Дугин в известието си.

Цялото известие на Дугин в Телеграм:

Западът и ЦИПСО (Центрове за осведомителни и психически интервенции на въоръжените сили на Украйна) започнаха да внушават, че съветските патриоти и аз сме се обърнали против Путин след капитулацията в Херсон и сякаш сме го призовали да подаде оставка. Това обвиняване се появи от нищото и се основава на известие, за което се твърди, че е изтрито от мен. Очевидно е, че никой няма да му повярва.

Но с цел да сме сигурни: Никой не е обърнал тил на Путин, както аз, по този начин и всички други съветски патриоти го поддържаме абсолютно. Скръбта по загубата на Херсон е едно, а отношението към главнокомандващия - друго. Ние сме лоялни към Путин и поддържаме военната интервенция до дъно.

Въпреки това Западът, който упражнява извънреден напън върху Русия, не схваща, че Русия и Путин няма да капитулират при никакви условия. Крайната стъпка може да бъде единствено потреблението на термоядрени оръжия. Президентът ясно съобщи: няма да капитулираме. Притискането на Русия в ъгъла ще докара до самоубийството на Запада и на цялото човечество.

Убеден съм, че потреблението на нуклеарно оръжие може да бъде избегнато, в случай че Русия се обърне към идеологията и съветската концепция. Само откакто активизираме обществото духовно и идеологически, ще можем да победим без нуклеарни оръжия.

В името на президента и за положителното на народа: в случай че имаме някакви недоволства, то те са против ръководещия хайлайф, чиито членове един по един предават нашия висш водач. Само ние - съветските патриоти и съветският народ - сме му правилни.

В петък Дугин разгласява друго известие, в което изглеждаше, че подлага на критика Кремъл след загубата на Херсон. В него той твърдеше, че съветската власт не може да се отхвърля повече от нищо и че " лимитът е доближат ".

Въз основа на това известие американският изчерпателен Институт за проучване на войната уточни в известие, че отдръпването от Херсон е провокирало " идеологически раздор сред фигури, подкрепящи войната, и Владимир Путин ", което може да подкопае доверието в съветския президент.

С вчерашното си известие Дугин се отбрани като написа, че " в случай че имаме недоволства, те са против от членовете на управителния хайлайф, които към този момент бягат и един след различен предават висшия главнокомандващ ".

Той съобщи също, че съветското общество би трябвало да се активизира " духовно и идеологически ", с цел да завоюва спора без потребление на нуклеарни оръжия.

Отстъплението от Херсон, стратегически град в южна Украйна, беше обществено подкрепено от други съветски персони, които обаче упорстват за потребление на най-радикални решения в Украйна. Сред тях са чеченският водач Рамзан Кадиров и ръководителят на паравоенната група " Вагнер " Евгений Пригожин.

60-годишният Александър Дугин от дълго време стартира идеологията на " неоеврезийството " и приканва светът да се освободи от западните отклонения посредством построяването на империя, която обгръща Европа и Азия.

В края на август неговата щерка Даря Дугина беше убита в бомбен атентат покрай Москва.

Източник: dnes.dir.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР