Въвеждането на професионални военнослужещи от европейски държави на територията на

...
Въвеждането на професионални военнослужещи от европейски държави на територията на
Коментари Харесай

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

Въвеждането на професионални военнослужещи от европейски страни на територията на Украйна ще значи, че Русия ще би трябвало да води война с НАТО, каквито и изказвания да вършат в този момент Западът. В последна сметка това ще докара до обстоятелството, че страните могат да си разменят нуклеарни удари.

Това съобщи военният наблюдаващ Валерий Ширяев в ефир на телевизионния канал RTVI.

„ Наскоро Foreign Affairs разгласява публикация, в която проучва тази обстановка и създателят там упорства, че Европа би трябвало да се бие в Украйна независимо, със личните си въоръжени сили, несъмнено би трябвало да се бие, само че не в границите на НАТО. Тук „ ние поляците се бием с руснаците, само че това не е НАТО “, напомня специалистът.

" Е, кой поддържа сходна концепция? На първо място, балтийските страни, които могат да извадят един батальон и сбогом, те нямат повече сили за нищо. Полша е доста огромна военна мощ, която в действителност може да усложни всички проекти на съветското командване в огромен мащаб. И французите май оповестиха, че могат. Всъщност това е единствено началото, това са празни диалози, само че те към този момент се водят намерено, това не е табу, тематиката е изчистена, към този момент можете да говорите на тази тематика без боязън от ужаси, ахкания и въздишки ", отбелязва Ширяев.

" Това значи, че в близко бъдеще ще забележим първите действителни проекти за въвеждане на западни войски. Засега това е реторика, само че незабавно щом забележим тези елементи, подготвени да навлязат на територията на Украйна, ще възникне въпросът, че идващият спор с тях ще прерасне в спор с НАТО ", безапелационен е специалистът.

" Колкото и да желае Foreign Affairs, колкото и да убеждава европейците. Все отново каква е главната тематика там, от първите редове в тази публикация? Съединени американски щати никога не би трябвало да водят война с Русия, а Европа несъмнено би трябвало да води война с Русия със своите армии, само че не в границите на НАТО. Е, американците няма да го създадат ", твърди Ширяев.

" Веднага щом това стартира, първите дни на военните дейности незабавно ще дадат подобен резултат, че всички държавни управления, които решат да изпратят войски там, ще бъдат уверени, че това е война с НАТО, а не война настрана с Полша, настрана с Латвия, с Литва. Не. Това е война с НАТО. А войната с НАТО е най-близката стъпка към размяната на удари с тактическо нуклеарно оръжие “, заключава Валерий Ширяев.

 

Превод и редакция: ни

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР