Руският дизайнер от Москва Армен Шаумян е автор на надписа

...
Руският дизайнер от Москва Армен Шаумян е автор на надписа
Коментари Харесай

Руски дизайнер от Москва е автор на надписа Варна на Възраждане

Руският дизайнер от Москва Армен Шаумян е създател на надписа " Варна ", който бе издействан от " Възраждане " и комплициран на най-централното място на площад " Св. Св. Кирил и Методий "  в града точно на 24 май.

Още няма информация какъв брой е коствал надписът, който провокира стихия от мнения.

Според мнозина в надписа съзнателно са вплетени цветовете на знамената на България и Русия.

От " Продължаваме промяната " подадоха искане до кмета на Варна за унищожаване на надписа, както и да се уточни цената на новия знак.

От " Възраждане " се похвалиха с надписа още на 24 май, само че отхвърлят цветовете да са свързани с Русия и България. 

Шаумян е осъществил и различен план, финансиран от кметството, ръководено от кмета Иван Портних, който също преди да стане кмет имаше съветско поданство.

Става въпрос за Розови очила, през които да гледат морето и Варна. Те бяха поставени в Аспарухов парк в южната част на морския град. Арт обектът е със заглавие " Поглед към... ".

Проектът се реализира с финансовата поддръжка на " Фонд Култура " на Община Варна.



На 24 май през 2019 година Шаумян украси с ликовете на светите братя Кирил и Методий камбанарията в едноименния храм на варненското село Осеново. 

Шаумян е дизайнер от Москва, който през 2007 година идва и си купува парцел в селото, като е безапелационен, че това е неговото място. Казва, че не обича да стои със скръстени ръце. Преди да реши да изобрази Кирил и Методий върху камбанарията, тя е била боядисана в бяло.

„ Тук имаше празно място и споделих на кмета, че би трябвало да се направи нещо. Не може едно село да живее без хубост ”, спомня си зараждането на концепцията си Армен, разказана пред Радио Варна. Фигурите на Кирил и Методий са съобразени с канона, като са направени от особено фолио.

Московчанинът е работил върху графичния дизайн, монтажа и плана. Той е и индивидът, който прави инвестицията, с цел да посрещне Осеново своя събор на 24 май с облиците на светите братя върху камбанарията на храма. В Осеново живеят десетки съветски фамилии. 



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР