Руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като

...
Руските войски са подновили настъплението си в Украйна, след като
Коментари Харесай

Москва: Спряхме атаките в очакване на преговори, но никой не ни потърси

Руските войски са възобновили настъплението си в Украйна , откакто в петък президентът Владимир Путин е спрял офанзивата в очакване на договаряния с Киев , които по този начин и не са се състояли, съобщи Кремъл, представен от Ройтерс.

Както Путин, по този начин и украинският му сътрудник Володимир Зеленски приказваха за вероятни договаряния през вчерашния ден, само че Украйна съобщи, че конфликтите с нахлуващите съветски войски са траяли и в петък и събота .

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че след заповедта на Путин съветските войски са влизали в конфликти единствено с " групи националисти " и не са се сражавали с постоянните украински сили .

" Вчера денем, очаквайки договаряния, съветският президент подреди прекъсване на настъплението на силите " на Москва. " Тъй като украинската страна отхвърли договаряния, настъплението на съветските сили бе възобновено в събота ", съобщи Песков, представен от Франс прес.

Правителството в Киев съобщи, че р уските сили нападат редица украински градове, а в столицата са арестувани съветски диверсанти .

В събота сутринта съветското министерство на защитата съобщи, че руснаците са завладяли украинския град Мелитопол. Песков съобщи също по този начин на брифинга си, че Русия е очаквала глобите, наложени от Запада в отговор на нашествието, и е подхванала ограничения за свеждане до най-малко на въздействието им върху стопанската система.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР