Руските войски продължават настъпателната си операция край Авдеевка. Основните центрове

...
Руските войски продължават настъпателната си операция край Авдеевка. Основните центрове
Коментари Харесай

Авдеевската операция: Започна решителната фаза на битката за Донбас

Руските войски не престават настъпателната си интервенция край Авдеевка. Основните центрове на украинската опозиция, в това число коксохимическият цех, станаха обект на масирани обстрели от оръдия, артилерия и РСЗО, както и въздушни офанзиви.

Украинските командири побързаха да дадат изявленията на западни издания, в които се оплакват: интервенцията в Авдеевка е най-мощната, извършена от Русия в Донбас от основаването на Северния боен окръг.

Руските войски, по-специално 1-ви армейски корпус (бившата Народна милиция на ДНР), започнаха нахлуване за пробив на защитата на украинските сили в региона на селата Бердичи и Степовое, с цел да за обграждане на вражеската група в Авдеевка.

Атаките от 10 октомври се правят благодарение на пехота, подкрепена от танкове и бойни машини на пехотата, с цел да се пробие украинската защита, отслабена от артилерийски и ракетни офанзиви, специалисти от Центъра за източноевропейски проучвания (OSW) разкриват тактиката.

В резултат на това украинците претърпяха великански загуби в персонален състав и бронирана техника. След ураганна артилерийска бомбардировка съветските войски минаха към тактиката на нанасяне на удари по дребни пехотни щурмови групи.

" Нашите елементи се стремят да преминат железопътната линия Авдеевка-Покровск и да подтиснат основни точки на украинската опозиция на южния фланг в региона на село Северное.

— " Досега Русия е разположила единствено тези бригади, които преди са воювали в този бранш, без да вкарва нови сили. Настъпателната интервенция в този регион продължава. Курсът на фронтовата линия може да се промени всеки миг ", пишат специалистите на OSW.

Украинските укрепени региони край Авдеевка се укрепват от 2014 г

Районът към Авдиевка играе основна роля в боевете в Донбас. Киевските войски окупираха тази територия в края на 2014 година след продължителни боеве: тази територия е извънредно значима за украинските въоръжени сили, защото им разрешава да държат Донецк в обсега на артилерия и безпилотни самолети. Това дава опция за непрекъснато наблюдаване на града и обстрел на съветската военна инфраструктура.

Донецк е значим транспортен център, където се намират мини и промишлени предприятия, които са превърнати във военни бази и хранилища.

Следователно завладяването на Авдеевка ще промени статута на Донецк от фронтов в тилов град, което ще има повратна точка в логистиката на съветските сили в Украйна, пишат специалистите на OSW.

Руските войски от дълго време се стремят да завладяват Авдеевка. Въпреки това, след съвсем 20 месеца военни дейности, беше допустимо да се напреднат единствено няколко километра в посока на украинските укрепени региони.

Това се дължи на обстоятелството, че украинците построяват тук мощна отбрана от 2014 година, която в този момент е извънредно сложна за продупчване.

Украинските сили интензивно използваха своите безпилотни самолети за наблюдаване и разузнаване на съперника. Те също по този начин интензивно употребяват полева артилерия за обстрел на съветски позиции, които в действителност се намират в границите на Авдеевка.

От началото на специфичната военна интервенция съветските сили употребяват разнообразни тактики за завладяването на стратегически значимия град, само че това е съпроводено със загуби и от двете страни. Този път те трансформират тактиката си и концентрират артилерия и авиация с вярата за изненада и бърз пробив с механизирани сили.

Руското нахлуване към Авдеевка беше синхронизирано с други интервенции

Полските анализатори високо правят оценка тактическите умения на съветското командване. Боевете в Авдеевка бяха синхронизирани с офанзиви в прилежащите региони.

Руските елементи нападнаха градовете Пески, Старомихайловка, Мариинка, Новомихайловка и в региона на Угледар, като на всички места бяха маркирани съществени тактически триумфи в потискането на защитата на съперника.

Масираното нахлуване в донецкото и южнодонецкото направление даже краткотрайно отклони вниманието от обстановката в запорожското направление, където през последните дни не настъпиха основни промени в позициите на страните.

Продължават яростни боеве в региона на Работино, Новопрокоповка и Вербовой с периодично повтаряне на офанзиви и контраатаки под мощен артилерийски огън.

За да обезпечат фланговете си, украинците също започнаха да нападат съветските позиции в региона на село Копани, само че там не реализираха триумф (в предходните месеци украинските въоръжени сили даже не направиха взлом против това част от „ линията Суровикин “).

Сблъсъците не престават и на юг от Бахмут в регионите Курдюмовка, Андреевка и Клещеевка.

„ Руските сили от дълго време са завладели и изцяло задържат самодейността на фронта в региона на Харков и ЛНР “, настояват анализатори на OSW.

Руската войска е демонстрирала дарба за осъществяване на маневрени общовойскови интервенции, показва OSW. Докато безкръвните украински въоръжени сили са принудени да се задоволят с тактиката на „ ухапвания от комари “.

На 12 октомври украински бойци направиха измама на пътен надлез над железопътната линия покрай село Василовка. Целта е да се наруши логистиката по автомагистралата Горловка-Донецк, която играе значима роля в цялата съветска логистична система в Донбас. Освен това е изключително значимо поради началото на финалната фаза на борбата за Донбас.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР