Руските войски обстреляха с ракети от стратегически бомбардировачи Одеска област

...
Руските войски обстреляха с ракети от стратегически бомбардировачи Одеска област
Коментари Харесай

Украинските сили излязоха на границата с Русия в Харковска област

Руските войски обстреляха с ракети от стратегически бомбардировачи Одеска област и с артилерия - Северодонецк в Луганска област, оповестяват през днешния ден украинските медии.

При обстрела на Одеска област има ранени, а при обстрела на Северодонецк са починали мъж и жена.

В същото време Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) нанесоха удари по селищата Чернобаевка и Авдеевка и принудиха съветските войски да правят отстъпка, се споделя в днешната сводка на украинския Генерален щаб.

Териториалната защита на Харковска област си върна краткотрайно окупираната от съветските сили територия и излезе на държавната граница сред Украйна и Русия, заяви украинското Министерство на защитата в профила си във Facebook.

Видео демонстрира бойци от 227 батальон на 127 бригада на териториалната защита с оръжия в ръце до граничен знак.

Сайтън " Гордон " напомня, че при започване на април украинските сили изгониха нашествениците от Северна Украйна и в този момент боевете се водят в Донбас и в южната част на североизточната Харковска област.

На 5 май украинският главнокомандващ Валери Залужни заяви, че ВСУ са минали в контранастъпление по харковското и изюмското направление. Последното попада също в Харковска област. За това време украинската войска освободи ред обитаеми места в района.

Шефът на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов означи, че с помощта на сполучливите дейности на ВСУ съветските сили доста са съкратили обстрела на Харков, втория по величина град в Украйна, само че както преди не престават да нападат селища в региона.

За миналото денонощие украинската противовъздушна защита е свалила 11 цели на съперника, оповестява команднването на зенитните войски на страната в профила си във Facebook.

По-конкретно са свалени две крилати ракети, три дрона " Орлан-10 " и вертолет Ка-52. Поразени са също вертолет Ми-28 и четири други безпилотни апарата " Орлан-10 ".

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР