Руските войски атакуват северните и южните участъци на фронта в

...
Руските войски атакуват северните и южните участъци на фронта в
Коментари Харесай

Руските войски атакуват северни и южни участъци от фронта в Донбас

Руските войски нападат северните и южните сектори на фронта в Донбас на фона на изказванията за подготвяна от Украйна контраатака.

През последното денонощие съветски бомбардировки са лишили живота на минимум 10 цивилни, обявиха от Киев. Други 20 души са били ранени. Украинските сили оповестиха за яростни боеве по линията сред Лиман и Купянск, както и към Авдеевка.

От ноември насам фронтовата линия остава съвсем непроменена макар съветските офанзиви. С настъпването на пролетта се чакат по-интензивни военни дейности и вероятно украинско контранападение.

Междувременно президентът Володимир Зеленски разиска с представители на Световната банка отпущането на още средства за Украйна.

„ Фокусирахме се върху възобновяване, върху всичко, което би трябвало да се направи в доста украински градове и села, които пострадаха от терористичните офанзиви на окупатора. Жилищните здания, обществената инфраструктура, икономическата основа на живота – всичко това би трябвало да се възвърне. Благодаря на сътрудниците ни за разбирането, че времето и координацията на напъните са извънредно значими “, сподели Зеленски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР