Руските войници напълно разсеяха митовете, че западната военна техника е

...
Руските войници напълно разсеяха митовете, че западната военна техника е
Коментари Харесай

Путин: Храбрите руски войници разбиха митовете за непобедимата западна военна техника

" Руските бойци изцяло разсеяха митовете, че западната военна техника е неуязвима на бойното поле ". Това съобщи съветският президент Владимир Путин на гала в Георгиевската зала на Големия замък в Кремъл, отдадена на Деня на героите на Отечеството.

По време на церемонията той връчи медали " Златна звезда " на Героите на Русия. На тържеството участваха над 200 военни и цивилни, показали изключително геройство и подвиг. Сред участниците в церемонията бяха Герои на Съветския съюз и Руската Федерация, кавалери на ордена " Св. Георгий ", както и наградените с три и повече ордена " За смелост ".

" Войници и офицери, участващи в специфичната военна интервенция, включително напълно млади момчета, имат такава духовна мощ, подобен темперамент, които през вековете са отличавали бранителите на Отечеството. Техните подвизи в действителност са поразителни. С тях се гордее цялата страна. И за мен, несъмнено, е чест да връча през днешния ден на нашите военнослужещи златните звезди на Герои на Русия ", посочи Путин.

" Това са хора от най-различни райони на нашата страна – от Карелия до Приморския край, представители на разнообразни националности. И всички те един до друг пазят общата, единна за всички Родина. Те самоуверено и харбро работят в състава на щурмовите групи. Командирите – измежду тях напълно младежи – със личния си образец, постоянно без да обръщат внимание на получените рани, водеха след себе си своите подразделения, унищожаваха танкове, друга бронирана техника, артилерийски системи на съперника, в това число западно произвеждане, и разрушиха мита за тяхната неуязвимост ", разяснява Путин.

" Времето не е подвластно пред националната памет. От потомство на потомство се предават възприятията на признателност и поклонение пред героите, които в разнообразни времена и столетия са защитавали свободата и независимостта на Отечеството на бойното поле, пред труда и гения на великите учени, управленци, първооткриватели, дейци на културата, умножили славата на Русия. Нашият дълг е да знаем и почитаме героите, да вършим по този начин, че техните идеали да намират почтено продължение в сегашното и да станат опора за бъдещето ", посочи президентът.

" Всички, които през днешния ден получават награди, са показали изключителна героизъм. Благодаря ви за службата на Родината. Милиони жители на Русия са цялостни с решителност да бъдат дружно със страната си пред лицето на тестванията. Виждам това при всяка среща с хората, усещам решимостта им, техния блян към взаимност ", съобщи още президентът.

" Неразривни са през днешния ден и се поддържат воинският героизъм и трудовата героизъм, твърдостта на характера на нашите хора и сплотеността на цялото съветско общество. Обединява ни откровената, сърдечна обич към Русия. Тя ни оказва помощ да вървим напред, да вършим повече, да преодоляваме всевъзможни трудности, " добави Путин.

" Уверен съм, че дружно ще реализираме всички сложени цели и ще можем да кажем на децата и внуците си: ние и нашите бойни приятели се старахме поради вас, живяхме, работихме и се сражавахме за вашето бъдеще. И те ще могат да се гордеят с нас. Честит празник! Честит Ден на героите на Отечеството ", приключи словото си съветският президент.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР