Руските военни започват да получават на въоръжение 9х21-мм пистолет „Удав“,

...
Руските военни започват да получават на въоръжение 9х21-мм пистолет „Удав“,
Коментари Харесай

Пистолетите „Удав“ със заглушител влизат в руските войски през 2023

Руските военни стартират да получават на въоръжение 9х21-мм револвер „Удав“, който би трябвало да размени револверите „Макаров“.

Оръжието ще постъпи във Въоръжените сили на Русия в специфична комплектация със заглушител през 2023 година, написа.

Както оповестиха за от пресслужбата на държавната корпорация „Ростех“, първите доставки на новия револвер в общовойскова комплектация са почнали предходната година. В специфичната комплектация на стрелковото оръжие има устройство за безпламенна и безшумна пукотевица. Към последния вид е създаден и специфичен патрон – с нараснала пробивност и с понижена скорост на патрона.

Припомняме, че револверът „Удав“ мина опитно-войскова употреба през 2019 година. Оръжието има релативно дребна маса – 780 гр с пълнител без патрони и 980 гр със зареден пълнител. Капацитетът на пълнителя е 18 патрона от диаметър 9х21 мм.

Според специалисти новият съветски револвер е най-мощният в света към днешна дата. Куршумите на „Удав“ пробиват стоманен лист с дебелина до 4 мм на разстояние 50 метра. Индивидуалните бронежилетки и каски от втори клас на отбрана се пробиват на разстояние до 75 метра. Ефективният му обхват на пукотевица е 100 метра.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР