Руските военни планират да обучават православни свещеници да управляват военни

...
Руските военни планират да обучават православни свещеници да управляват военни
Коментари Харесай

Руската армия обучава православни свещеници

Руските военни възнамеряват да образоват православни свещеници да ръководят военни транспортни средства и да работят с военно информационно съоръжение , с цел да ги приготвят за незабавни обстановки по време на борба, оповестяват съветски медии.

Около 30 свещеници, прикрепени към въздушнодесантните войски, ще се качат на бойните машини на пехотата БМД-4М през идната седмица.

" Духовниците, прикрепени към въздушнодесантните войски в " горещи точки ", постоянно са принудени да изтеглят ранени бойци от бойното поле в бронетранспортьори ", е изтъкнал представителят на епархията в Омск пред ТАСС, обяснявайки претекстовете, стоящи зад необичайния боен семинар.

" Добре е, в случай че свещеникът е бил боен и знае какво да прави от собствен личен опит. На какво ще стане, в случай че не е бил ", запита представителят.

Отбелязва се, че на свещениците ще им бъде неразрешено образованието с оръжия и единствено ще се учат по какъв начин да ръководят бойни транспортни средства и да работят с информационно съоръжение . Семинарът ще се организира във боен образователен център край сибирския град Омск през идната седмица.

" Ами в случай че единствената вяра за спасяването на ранените лежи върху плещите на невъоръжения полкови духовник , който не знае по какъв начин да ръководи бойно транспортно средство или да организира връзки ", запита представителят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР