Руските военни обвиниха Украйна, че е нарушила евакуацията на цивилни

...
Руските военни обвиниха Украйна, че е нарушила евакуацията на цивилни
Коментари Харесай

Русия: Украйна проваля евакуацията на цивилни в Северодонецк

Руските военни упрекнаха Украйна, че е нарушила евакуацията на цивилни от завода на " Азот " в Северодонецк, като украинските сили са се възползвали от филантропичната пауза, с цел да се прегрупират и са разкрили огън.

" Въпреки невижданите ограничения, подхванати от Руската федерация, управляващите в Киев цинично прекъснаха филантропичната интервенция ", сподели в сряда Михаил Мизинцев, началник на Руския център за надзор на националната защита, представен от " Интерфакс ".

Според него за евакуация на цивилни от територията на химическия цех Азот в сряда от 8:00 до 20:00 ч. московско време съветската войска е осигурила филантропичен кулоар от Северодонецк до град Сватово в Луганската национална република (ЛНР).

Мизинцев сподели, че украинските управляващи не са заповядали на своите елементи в Северодонецк да спрат съпротивата.
 Ще се изтеглят ли цивилните от
Ще се изтеглят ли цивилните от " Азот " в Северодонецк?

Украйна оповестява за триумфи в града и Тошкивка

" Средствата за справедлив надзор, в това число безпилотни летателни апарати, записаха голям брой нарушавания на режима на преустановяване на огъня: от индустриалната зона на цех " Азот " беше обстрелван разхвърлян огън по жилищните региони на Северодонецк: от 8:20 часа - от 120-мм минохвъргачки, от 9:40 - от танкови оръдия ", сподели Мизинцев.

Министерството на защитата на Руската федерация разгласи откриването в сряда на филантропичен кулоар от Северодонецк за цивилни и предложения украинските военни в завода " Азот " да се предадат.

" Руската федерация подсигурява запазването на живота и спазването на всички правила на Женевската спогодба за отнасяне на военнопленниците, както се случи с тези, които преди този момент са се предали в Мариупол. Действителната подготвеност на украинската страна да стартира филантропична интервенция е показан от издигането на бели флагове ", сподели Мизинцев на 14 юни.

Около хиляда цивилни може да се намират в убежища на територията на цех Азот в Северодонецк, сподели в сряда посланикът на Луганската национална република в Русия Родион Мирошник.

По-рано заместник-началникът на полицейското ръководство на Донецката национална република (ДНР) Едуард Басурин съобщи, че украинските военни са изгубили опцията да изоставен Северодонецк, градът в действителност е блокиран.

На 7 юни съветският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че жилищните региони на Северодонецк са взети под цялостен надзор.
 Русия даде обещание кулоар за евакуация на цивилни от завода
Русия даде обещание кулоар за евакуация на цивилни от завода " Азот " в Северодонецк

Той ще бъде отворен от 8 до 20 часа на следващия ден

На 21 февруари съветският президент Владимир Путин подписа декрет за признание на независимостта на Донецката и Луганската национални републики. На 24 февруари той разгласи началото на специфична военна интервенция в Украйна.

Западът отговори на Русия с огромни наказания и стартира да оказва помощ на Украйна с финанси и оръжие.

На 25 април Мизинцев сподели, че съветските войски управляват цялата Херсонска област, елементи от Харковска, Запорожка, Николаевска области на Украйна, забележителна част от територията на Донецката и Луганската национални републики, приети от Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР