Руските военни нанесоха ракетен удар срещу южната част на Украйна,

...
Руските военни нанесоха ракетен удар срещу южната част на Украйна,
Коментари Харесай

Нова руска атака срещу юга на Украйна, според САЩ Москва цели срив на износа на зърно

Руските военни нанесоха ракетен удар против южната част на Украйна, съобщи организация Униан. При офанзивата е употребена и авиация. Нанесени са вреди на жилищни домове и на пристанищната инфраструктура.

Говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс съобщи, че задачата на Москва е да не допусне износ на зърно от украинските черноморски пристанища.

Няколко ракети с въздушно базиране са изстреляни против Одеска област, изумени са къщи в няколко крайбрежни села, зародили са пожари. На местата на ракетни удари работят избавителни екипи

В Николаевска област е атакувана пристанищната инфраструктура.

Срещу Николаевския регион е нанесен и удар от зенитно-ракетен комплекс С-300, основан в окупироан от руснаците регион в Херсонска област. Нанесени са провали върху авто пазар и други крайградски територии. Информацията за потърпевшите и мащабите на разрушенията се прецизира.

Шефът на Николаевската регионална военна администрация Виталий Ким посочи, че сутринта против Николаев е нанесен масиран ракетен удар, към този момент не се оповестява за жертви. Поразена е сериозна инфраструктура, както и автотранспортно дружество.

Според американския Държавен департамент, ударите против пристанището на Одеса са нарушаване освен на уговорката, което от Русия пое с подписаното в Истанбул съглашение за разблокиране на пристанището, само че и на филантропичните задължения.

" Преди блокадата Украйна изнасяше към 6 милиона тона зърно месечно, а в този момент даже не де приближава да това число “ – уточни Нед Прайс.

" Това удостоверява, че Москва продължава да се държи по този начин, като че ли предумишлено се пробва да не допусне изключително нужни хранителни артикули да не доближат до най-бедните хора в света, до тези, които страдат от най-остър недостиг на сигурност във връзка с изхранването “, разяснява той.

Прайс предвижда, че все пак първите доставки на храни ще тръгнат през околните дни, той като Русия е обект на напън от страна на целия свят.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР