Руските военни кораби се завърнаха от 13 000-километрово патрулиране в Тихия океан с китайски кораби

...
Кораби от руския флот се завърнаха от повече от три
Коментари Харесай

Кораби от руския флот се завърнаха от повече от три седмици съвместно патрулиране в Тихия океан с китайски военни кораби – маневри, които се приближиха до западното крайбрежие на САЩ.< /p>

Военни кораби на Тихоокеанския флот на Русия, заедно с отряд кораби на китайския флот, изминаха повече от 7 000 морски мили (13 000 км) през Японско море, Охотско море, Берингово море и Тихия океан, новини на Интерфакс съобщи агенцията в неделя.

По време на патрулирането руско-китайският отряд премина покрай северния японски остров Хокайдо – район, известен в Русия като Курилите, а в Япония като Северните територии, който е в основата на десетилетия на напрежение между съседите .

Руско-китайските военни кораби също обиколиха част от архипелага на Алеутските острови. Повечето от Алеутските острови принадлежат на американския щат Аляска, но Командорските острови близо до полуостров Камчатка са част от Русия.

Уолстрийт джърнъл съобщи в началото на август, че 11 руски и китайски кораба са се приближили до Алеутските острови, което изглежда е най-голямата подобна флотилия, приближила се до бреговете на САЩ.

Корабите никога не са влизали в териториалните води на САЩ, съобщава вестникът, като се позовава на американски служители.

Някои от най-големите бойни кораби на Тихоокеанския флот на Русия участваха в учението, съобщи Интерфакс.

„По време на патрулирането бяха проведени съвместни учения за борба с подводници и ПВО. Извършено е търсене на подводници на мним противник с помощта на хеликоптери и самолети на военноморската авиация от двете страни. Фиктивна ракетна стрелба беше извършена по отряд от макетни вражески кораби“, казаха от информационната агенция.

През септември Китай изпрати повече от 2000 войници заедно с 300 военни превозни средства, 21 бойни самолета и три бойни кораба, за да участват в мащабно съвместно учение с Русия.

Ученията „Восток 2022“ (Изток 2022) се проведоха на различни места в Далечния изток на Русия и Японско море и включиха повече от 50 000 войници и 5 000 оръжейни единици – включително 140 самолета и 60 военни кораба, според руското министерство на отбраната.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР