Руските военни атакуваха цели на бойци в провинция Идлиб, удряйки

...
Руските военни атакуваха цели на бойци в провинция Идлиб, удряйки
Коментари Харесай

Русия удари отново групировки в Сирия

Руските военни нападнаха цели на бойци в провинция Идлиб, удряйки команден пункт , подземни убежища на бойци и съоръжение. Това заяви контраадмирал Вадим Кулит, заместник-ръководител на Руския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия, представен от " Интерфакс ".

" Руските въздушно-космически сили нанесоха въздушни удари в провинция Идлиб по цели на противозаконни въоръжени групировки, участващи в обстрела на позициите на сирийските държавни войски. Ударени бяха надзорен център, подземни убежища на бойци и съоръжение ", сподели Кулит.

Той означи, че през последните 24 часа в зоната за деескалация на Идлиб са регистрирани осем обстрела на позиции на сирийските държавни войски от терористичната формация Джабхат ан Нусра: в провинция Алепо - пет обстрела, в провинция Идлиб - един обстрел, в провинция Латакия - две офанзиви.
 Русия още веднъж удари цели на групировки в Сирия
Русия още веднъж удари цели на групировки в Сирия

Порица и дейностите на западната коалиция

Заместник-началникът на съветската ЦПВС заяви, че двама сирийски бойци са били ранени след минометен обстрел от противозаконни въоръжени формирования от региона на село Мекбейс, провинция Алепо, по позиции на държавните сили.

Кулит добави, че " вследствие на снайперски огън от противозаконни въоръжени групировки от региона на Кафер Таала, провинция Алепо, един сирийски боец е бил погубен на позиции на сирийските държавни сили ".

Освен това той съобщи, че продължава да основава рискови обстановки в небето на Сирия, летейки в нарушаване на протоколите за деконфликт и нарушавайки въздушното пространство на страната.

" През деня " обединението " записва един случай на нарушаване на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 година, свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с съветската страна ", сподели Кулит.

" В региона на Ал-Танф бяха регистрирани 10 нарушавания дневно от две двойки изтребители F-15, двойка изтребители F-16, двойка изтребители Typhoon и два многоцелеви безпилотни летателни апарата MQ-1C на обединението., " добави той.
 Русия нанесе нови удари в Сирия
Русия нанесе нови удари в Сирия

Обвини и за следващ път акцията на Запада

Припомняме, че

Москва не пропуща и да подлага на критика дейностите на Запада в Сирия. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР