Руските власти вероятно започват нова фаза на евакуации от Херсонска

...
Руските власти вероятно започват нова фаза на евакуации от Херсонска
Коментари Харесай

ISW: Продължава подготовката за битката за Херсон

Руските управляващи евентуално стартират нова фаза на евакуации от Херсонска област , оповестява Институтът за проучване на войната (ISW) в ежедневнатаси сводка.

Заместник-ръководителят на херсонската окупационна администрация Кирил Стремоусов съобщи, че 7 ноември ще бъде последният ден на проведената евакуация от западния бряг на река Днепър . Руски боен блогър отбелязва, че след 8 ноември ще продължи частната евакуация. Руски източници оповестиха, че последната лодка, транспортираща цивилни от град Херсон до източния бряг на Днепър, е отплавала на 8 ноември заради опасения за " нараснали закани за цивилното население. " Руски източници оповестяват, че продължава скупчването на украински войски в Херсонска област.



Руски източници настояват, че украинските войски не престават контранастъпателните интервенции в посока Сватово, въпреки това съветските войски са направили лимитирани контраатаки, с цел да си върнат изгубените позиции западно от Кремина , като са употребявани термобарични бомби. Използването на сходни муниции демонстрира твърдата решителност на съветските сили да задържат и подобрят позициите си в направление Кремина-Сватово или, че са изчерпали другите муниции, които биха били по-подходящи в тези условия.

Руски източници необятно настояват, че войските на частната военна компания " Вагнер " са влезнали в покрайнините на Белогоровка. Подобни информации не са доказани от украинския Генерален щаб, откъдето декларират, че в региона се водят тежки боеве.

Продължават съветските настъпателните интервенции към Бахмут, в региона на град Авдеевка и в западната част на Донецка област.

" Руските сили са изчерпали доста арсенала си от прецизни оръжейни системи и са претърпели обилни загуби в авиацията. Сега ще им бъде мъчно да поддържат настоящия ритъм на офанзиви против украинската сериозна инфраструктура ", споделят анализаторите.

В отчета на ISW се цитира изказване от 3 ноември на Валерий Залужний, главнокомандващ на украинските военни сили, съгласно което украинските бранители към този момент са унищожили 278 съветски самолета, сравнявайки тази цифра със 119 самолета, изгубени от Съветския съюз по време на 10-годишната война в Афганистан.

" На 7 ноември Министерството на защитата на Обединеното кралство осведоми, че съветските сили надали ще съумеят да компенсират загубите на тези самолети през идващите няколко месеца, защото те надалеч надвишават опциите на Русия за произвеждане на нови самолети ", акцентират специалистите.

В същото време Институтът за проучване на войната се базира на представителя на Държавната разследваща работа Вадим Скибицки. Той съобщи, че окупаторите са употребявали повече от 80% от актуалните си ракети, нанасяйки масирани удари по украинската инфраструктура. Освен това той посочи, че съветските войски разполагат единствено със 120 ракети " Искандер ".



Скибицки добави също, че Русия е постигнала съглашение с Иран за закупуването на балистични ракетни системи Fateh-110 и Zolfaghar. Опитите на страната-агресор да попълни арсенала си единствено удостоверяват, че запасите от височинни оръжия са съвсем изчерпани.

На 7 ноември съветското министерство на защитата направи рядко срещано изказване в отговор на възмущението на съветските милиблогъри от известията за обилни загуби и неприятно командване на 155-а пехотна бригада на Тихоокеанския флот.

Руската секта на силоваците, подкрепящи войната (включително Евгений Пригожин и Рамзан Кадиров), ускорява въздействието си, с цел да реализира персоналните си ползи в Русия, а не с цел да завоюва войната.

Руският президент Владимир Путин продължи да прави обществени изказвания и да подписва спомагателни укази, с цел да се показа като човек, който подхваща дейности за решение на главните проблеми с частичната готовност в Русия .

Руските и окупационните управляващи не престават да отвличат украински деца, да сплашват цивилни жители и да ускоряват ограниченията за пречистване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР