Руските власти вдигнаха държавно регулираните цени на газ, ток и

...
Руските власти вдигнаха държавно регулираните цени на газ, ток и
Коментари Харесай

Русия вдигна извънредно цената на газа и тока за домакинствата


Руските управляващи подвигнаха държавно контролираните цени на газ, ток и отопление от 1 декември, съобщи ДПА, като се базира на съветски медии. Според тях газът нараства с 8,5 на 100, а електричеството - с 9 на 100. Водата и отоплението също ще станат по-скъпи.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8401
Това е второ сходно покачване за годината. По принцип управляващите трансформират цените от 1 юли. Тази година покачването тогава беше с 4 на 100, само че през есента министерството на стопанската система разгласи, че се постанова още едно покачване - от декември, поради потребността от поправки на газо- и топлопроводи.

Руснаците се борят с двуцифрена инфлация от началото на войната в Украйна. Въпреки растежа на рублата по отношение на $ и еврото през последните месеци, техническото съоръжение и други вносни артикули не престават да нарастват.

Надеждите, изразени от доста икономисти, че газът за семействата на вътрешния пазар ще поевтинее след намаляването на износа, към този момент не се оправдават.

Проучвания на публичното мнение демонстрират, че 43 на 100 от руснаците не съумяват да покрият месечните си разноски със заплатите, които получават, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР