Руските власти се принудиха официално да предупредят за опасността, която

...
Руските власти се принудиха официално да предупредят за опасността, която
Коментари Харесай

Русия спря селфитата пред вулкана на Камчатка

Руските управляващи се принудиха публично да предупредят за заплахата, която дебне всички искащи да си набират адреналин посредством селфита край бълващия лава вулкан Ключевская Сопка на полуостров Камчатка.

Напоследък броят на фотосите и видеата с изригващия вулкан в обществените мрежи внезапно се усили, което е и причина за апела да се спре със селфитата.

Вулканът се трансформира в гореща точка (буквално и преносно) за смелчаците, които се надпреварват да снимат, да надвесват глави над кратера, от който изхвърчат нагорещена лава и скали със стотици километри в час, както и да си пекат наденички върху още неизстиналата лава.

" В обществените мрежи се появяват от ден на ден фотоси на туристи пред изригващия вулкан, " съобщи министърът на изключителното състояние на Камчатка и добави очевидното: " Спасителите още един път припомнят, че вулканичното изригване е извънредно рисково за хората събитие. Опасността не е единствено от течащата лава, само че и от фреатични експлоадирания, които се случват, когато горещата магма влезе в контакт с лед или сняг. "

Властите са предизвестили всички туристически организации в региона да не водят туристите прекомерно покрай кратерите на Ключевская Сопка, които към този момент са два. Разпространени са и листовки в село Ключи, което е съществена изходна точка за нанагорнище до кратера на 2850 м.

Въпреки заплахата от експлоадиранията, лавата, нажежените скали и даже сриването на част от кратера, съгласно съветските медии десетки туристи всеки ден се доближават рисково покрай вулкана, с цел да снимат протичащото се.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР