Руските власти се готвят да пренасочат някои от частите на

...
Руските власти се готвят да пренасочат някои от частите на
Коментари Харесай

Русия изтегля Вагнер-овци от Африка и ги хвърля срещу Украйна

Руските управляващи се готвят да пренасочат някои от частите на някогашната група „ Вагнер “, които служат в Африканския корпус, към Белгородска област, заяви Институтът за проучване на войната (ISW), представен от Укринформ.

По данни на ISW Кремъл счита, че генерал-лейтенант Андрей Аверянов от Главната дирекция на военното разузнаване на Русия (ГРУ) не е съумял да съблюдава дадения му период за развивания от Министерството на защитата Африкански корпус.  



Руските управляващи се приготвят да реалокират елементи от Африканския корпус в Белгородския район.

" Продължаващите старания на групата " Вагнер " да набере личен състав за дейностите си в Африка в този момент значат набиране на личен състав, който да бъде ситуиран в Белгородска област. Войници от съветския Африкански корпус бяха ситуирани в Нигер на 12 април и към този момент остава неразбираемо дали съгласно източника Африканският корпус ще приключи напълно работа в Африка или единствено някои елементи от Африканския корпус ще бъдат преместени в региона на руско-украинската граница ", написа в отчета на ISW.

В него се показва още, че съветските сили сега се възползват от дефицита на муниции в Украйна вследствие на блокираната американска военна помощ и реализират въпреки и незначителен тактически прогрес на фронта, само че в бъдеще Русия може да реализира по-значими победи, изключително западно от Бахмут, в случай че Съединени американски щати продължи да задържа помощта си за Украйна.



Способностите на украинските сили да отблъскват засилилите се съветски офанзивни дейности в Източна Украйна понижават поради дефицита на муниции и евентуално ще продължат да понижават в бъдеще, в случай че американската военна помощ остане блокирана.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР