Руските власти планират да улеснят процеса по мобилизиране на войници

...
Руските власти планират да улеснят процеса по мобилизиране на войници
Коментари Харесай

Повиквателна за армията в Русия - вече и онлайн

Руските управляващи възнамеряват да улеснят процеса по активизиране на бойци в армията. Призовките към този момент ще могат да се изпращат и по имейл. Цифровото уведомление ще се смята за връчено от момента на приемането му в самостоятелния профил на жителя в държавния портал " Госуслуги ".

В допълнение към това, призовките на хартия към този момент би трябвало да се изпращат с предложена поща. Те ще се смятат за връчени, даже и жителят да откаже да ги одобри. Предвижда се и основаването на указател за наборни военнослужещи, който да бъде захранван с данни от държавните организации. Военните комисариати ще могат да записват наборници и без те да са се явили персонално. 

Измененията в Закона за военната тегоба и военната работа бяха признати от съветския парламент. За да влязат в действие, те към момента би трябвало да бъдат утвърдени от Съвета на федерацията, след което да бъдат подписани и от президента Путин.

Кремъл набира бойци на контракт

" В предишното имаше следната процедура. За да пристигна наборникът във военния комисариат, трябваше да му се връчи повиквателна, която той да разпише ", изяснява съветският юрист Иван Павлов пред Дъждовни води. Това е комплицирано, а и има доста способи за индивида да го избегне. По тази причина досегашната процедура не е постигала приемливи резултати.

Павлов показва още, че наборната работа е и метод за набиране на хора и за настоящата войска. " Те са принудени да подписват контракти с армията. След това ги изпращат на война ", споделя правозащитникът.Според него след измененията в закона възможностите за отбягване на наборната работа ще са дребни. " Единственият вид е да се напусне страната допустимо най-бързо, само че няма доста време за това ", споделя Павлов.

Владимир Цимлянски от Генералния щаб на Руската федерация съобщи в края на март, че от ден на ден мъже желаят да стартират договорна работа в армията. Той разгласи и че мрежата от места, на които хората могат да се запишат, ще се разшири, а броят на инструкторите, които ще се занимават с претендентите, ще бъде повишен. 

Руснаците над 18-годишна възраст могат да подпишат краткотраен контракт с Министерството на защитата. В момента бойците на такива контракти се борят паралелно с професионалните войски на фронта в Украйна. Наблюдатели означават, че Кремъл интензивно предизвиква договорната работа. " Блумбърг " да вземем за пример оповестява, базирайки се на свои източници, че Кремъл желае да наеме към 400 000 бойци на контракт за войната против Украйна.

Без излизане от страната, без заеми, без покупки на коли

Приетите от Руската Дума ремонти в закона постановат редица ограничавания за тези, които не желаят да се явят във военния комисариат. На наборниците, получили уведомление, ще им бъде неразрешено да напущат Русия от деня на връчването. След приемането на повиквателната, те би трябвало да се явят във военния комисариат в период от 20 дни. Ако това не се случи, индивидът към този момент няма да може да получава заеми, да записва компания, автомобил или парцел. Дори шофьорските книжки на нарушителите ще бъдат анулирани. Друга алтернатива е прекратяването на обществените помощи, което ще зависи от локалните управляващи. В закона се приказва за тези ограничения като за " краткотрайни ".  

В резултат на това " милиони руснаци, които са напуснали страната, ще изгубят правата си ", пишат създателите на канала в Телеграм " Можем да разбираем ". Много руснаци, които живеят отвън страната, нямат профил в държавната система " Госуслуги ", няма по какъв начин да научат за повиквателните си и не могат да одобряват повиквателна по пощата. " Въпреки това, те губят правото да правят покупко-продажби със собствеността си, която остава в Русия. Те няма да могат да продадат колата си, а също по този начин ще имат усложнения при кандидатстването за паспорт ", показват блогърите в Телеграм. 

Общ указател за всички наборници

Законодателните промени плануват и въвеждането на обединен указател за наборните военнослужещи. В него ще има информация от държавните бази данни, като да вземем за пример за местоживеене, данъчен номер, телефонен номер, шофьорската брошура и прочие Освен от държавни институции, в него ще бъдат включени и данни от университети, работодатели и други организации.

Владимир Цимлянски от Генералния щаб заяви, че 700 000 младежи, родени през 2006 година, към този момент са били регистрирани в армията. От 1 април всички те ще получат повиквателни цифрово или на книжен притежател. В Думата към този момент е импортиран и законопроект за последователно повишение на наборната възраст в Русия. 

Наблюдателите се притесняват, че законовите промени са част от подготовката за всеобща готовност. Заповедта за така наречен частична готовност през септември докара до вълна от бягства - стотици хиляди руснаци напуснаха страната.

***

Припомнете си и това видео от нашия списък:

Как действа пропагандата в Русия

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР