Руските въоръжени сили са постигнали напредък, завземайки още украински територии,

...
Руските въоръжени сили са постигнали напредък, завземайки още украински територии,
Коментари Харесай

Руските сили са превзели още територии в Украйна

Руските въоръжени сили са постигнали прогрес, завземайки още украински територии, заяви през днешния ден министерството на защитата на Русия, представено от ДПА.

Бойците на провъзгласената от сепаратистите в Източна Украйна Донецка национална република са се придвижили с още 4 километра, сподели представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Тази информация към този момент не може да бъде доказана по самостоятелен път, отбелязва ДПА.

Конашенков съобщи, че е завладяно Урожайне и се водят сражения за още три села.

Русия и нейните съдружници от така наречен Луганска национална република, провъзгласена от сепаратистите, са завзели три обитаеми места. Убити са 40 украински бойци и са унищожени бойни машини, сподели още Конашенков.

Повече от 360 000 души са пристигнали в Русия от територията на Украйна и Донбас от 18 февруари насам, като 22 000 от тях се намират в пунктове за краткотрайно настаняване, заяви съветският заместник-министър на изключителните обстановки Алексей Серко, представен от ТАСС.

Серко означи, че " единствено една трета (от тези хора) са получили финансова помощ ". Причината е, че парите се дават не на ръка, а се превеждат по банков път, а доста от бежанците нямат сметка, изясни той.

" За миналото денонощие границата пресякоха 16 000 души, множеството от които - майки с деца или възрастни хора. Някои от тези хора нямат документи за идентичност и би трябвало да бъде открито кои са те ", сподели още съветският заместник-министър на изключителните обстановки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР