Руските въоръжени сили превзеха село Северное в Авдеевско направление, съобщи

...
Руските въоръжени сили превзеха село Северное в Авдеевско направление, съобщи
Коментари Харесай

Русия превзела село Северное край Авдеевка, Украйна потвърди

Руските въоръжени сили превзеха село Северное в Авдеевско направление , заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС.

Освен това съветските въоръжени сили са заели по-изгодни рубежи и позиции и са отразили девет контраатаки на щурмови групи на украинските въоръжени сили в Новгородски, Первомайски и Петровски региони на т. нар " Донецка национална република " - частта от украинската Донецка област, завладяна от Русия.

Украйна се изтегли от селата Северное и Степово покрай източния град Авдеевка, удостовери военният представител Дмитро Лиховий във вторник, добавяйки, че Русия е понесла обилни загуби в тази борба.

" Украйна се изтегля назад към позиции, равни с останалата част от фронтовата линия, за които Лиховий сподели, че имат терен, по-подходящ за защита.

Говорителят сподели, че и двете села са имали общо население от по-малко от 100 души преди нашествието.

Украйна, за чието завладяване. 

Министерството на защитата сподели, че съветските сили са унищожили и американски танк Abrams ( " Ейбрамс " ). Установени от Русия чиновници в Украйна оповестиха за това ден по-рано, като споделиха, че това е първото попадение против този модел танк, откогато.

Миналата седмица  47-ма обособена механизирана бригада  в Авдеевско направление. Бригадата разгласява съответния видеоклип в обществените си мрежи

След като поеха контрола над украинския град Авдеевка, за който водиха тежки сражения от октомври 2023 година, съветската войска продължи да напредва още на запад.

, след месеци на борби с тежки жертви и от двете страни, беше първата забележителна победа на Русия след завладяването на град Бахмут предишния май. Град Авдеевка имаше алегорично значение и за двете страни - градът е оспорвана територия още от началото на войната сред Русия и Украйна през 2014 година и на процедура беше.
 Русия заяви за завладяването на село Победа в Донецка област
Русия заяви за завладяването на село Победа в Донецка област

Украйна споделя, че войските й не престават да сдържат врага
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР