Руските въоръжени сили настъпват на широк фронт към Краматорск. ВСУ

...
Руските въоръжени сили настъпват на широк фронт към Краматорск. ВСУ
Коментари Харесай

ВСУ обявиха деня на отстъплението от Часов Яр. Сирски се оплаква от ниския морал на своите войници

Руските въоръжени сили настъпват на необятен фронт към Краматорск. ВСУ въображаемо към този момент са изоставили Часов Яр.

Във ВСУ царува суматоха – оповестена е датата за предаване на Часов Яр, разформирована е бригада заради своеволно овакантяване на позициите си. Не е ясно какво може да спре Водоснабдителна система на РФ от окончателното освобождение на ДНР.

Сирски се подписа под своя непрофесионализъм

Главнокомандващият на ВСУ Александър Сирски заяви в Telegram за опасността за въоръжените сили на Украйна край Артьомовск и Часов Яр. По неговите думи, Това към този момент става традиция. Започнат ли от ВСУ да приказват за някой град, обвързвано с дати на съветското нахлуване, това значи, че тяхното предаване е към този момент решено.

След два дни, евентуално прекарани в Константиновка, Сирски също по този начин съобщи Това допуска, че Сирски губи надзор над националистическите батальони, които намерено го презират.

В Авдеевка той хвърля 3-та щурмова бригада ( " Азов " *) за отбиване на пробива на съветските въоръжени сили, само че нацистите отхвърлиха да изпълнят заповедта. Сега 67-а бригада (бившият Украински доброволчески корпус) се разформировава „ за несанкционирано оттегляне от позициите “ и „ неуставни връзки /дедовщина/ “ в региона на Часов Яр.

От радиоприхващане стана известно, че висши командири на украинските въоръжени сили са избягали към пунктовете за евакуация в западните околности на града, изоставяйки украинските бойци от поверените им елементи в източната част на града без евакуация или връзка. Това усилва суматохата.

Операция " Клещи " за завладяването на Часов Яр е в разгара си

Междувременно съветските въоръжени сили развиват решително нахлуване към Часов Яр. Богдановка беше взета от северния фланг - започнаха борби за Калиновка, а от Красное (Ивановское) от юг имаше нахлуване, паралелно на маршрута за Константиновка през Ступочки.

Тези триумфи удостоверяват проекта на Генералния щаб на съветските въоръжени сили за осъществяване на маневра за обгръщане на града в клещи за неговото завладяване.

В същото време боевете към този момент се водят в самия град - на изток, не достигайки канала Северски Донец - Донбас.Руски източници оповестяват, че щурмовите отряди на съветските въоръжени сили са съумели да заемат нови позиции в дачните региони северно от микрорайон Нови. Напредването в западно направление е повече от 500 метра.

Както написа военният анализатор Борис Рожин в Телегам, на юг от този микрорайон има сектор, където каналът минава през тръби в равнината. Това може да разреши на настъпващите щурмови групи да пресекат по-лесно канала и да доближат на юг от Часов Яр.

Няма подозрение в триумфа на Славяно-Краматорската интервенция

Руските въоръжени сили нападат на необятна територия, напредвайки от Донецк, от Новомихайловка до Тернов. Цялата тази обширна зона обгръща агломерацията Дружковка-Краматорск-Славянск, която е последната следена от ВСУ в ДНР. А Часов Яр е основна точка, защото се намира на командна височина.

Западните издания предвиждат скорошна победа на съветските въоръжени сили в този сектор от фронта.

„ сподели пред Financial Times Роб Лий, старши помощник в Евразийската стратегия към Института за външнополитически проучвания.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34733Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед36074Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед77222Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед34052Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед50146Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553779Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183289Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед126520Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР