Руските въоръжени сили казаха днес, че са унищожили множество оръжия,

...
Руските въоръжени сили казаха днес, че са унищожили множество оръжия,
Коментари Харесай

Руската армия съобщи, че е унищожила доставена от САЩ ракетна система HIMARS в Украйна

Руските въоръжени сили споделиха през днешния ден, че са унищожили голям брой оръжия, доставени от Съединени американски щати и други страни от НАТО, в това число модерна ракетна система HIMARS, при нови свои офанзиви против украински позиции, предадоха ДПА.

Говорителят на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков сподели, че в Одеса е бил изумен склад, в който били съхранявани противокорабни ракети " Харпун ", а в Донецка област, покрай град Покровск, е била изумена доставена от Съединени американски щати ракетна система за залпов огън HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System).

Достоверността на съветските изказвания не може да бъде доказана, защото съгласно самостоятелни специалисти системите HIMARS са сложни за разкриване и заличаване, отбелязва ДПА.

Украйна неведнъж е употребила ракети " Харпун " против съветския Черноморски флот.

Началникът на районната полиция в Покровск Руслан Осипенко сподели, че съветски ракетни системи за залпов огън са поразили жилищен регион в града, съобщи Ройтерс.

При офанзивата има починали и ранени хора, заяви Осипенко, без да уточни цифри.

Украинската полиция разгласява видеозапис, на който се виждат жилищни здания, понесли вреди.

Руските изказвания, както наподобява, са пряк отговор на изказванията на Киев за поредност от сполучливи удари по 30 съветски логистични центрове и хранилища за муниции, осъществени с няколко системи за залпов ракетен огън, които неотдавна бяха дадени на Украйна от Запада, отбелязва Ройтерс.

Говорител на украинското министерство на защитата сподели в петък, че тези офанзиви са предизвикали безпорядък в съветските снабдителни линии и са понижили доста съветския нападателен капацитет. Той особено открои създадените в Съединени американски щати ракетни системи HIMARS, които Киев стартира да получава от предишния месец.

Тези изказвания на Украйна също не може да бъдат доказани по самостоятелен път.

Говорителят на украинското военно разузнаване Вадим Скибицки сподели през вчерашния ден, че системите HIMARS биха могли да бъдат употребявани против цели в Крим - украинският полуостров, който беше анексиран от Русия през 2014 година.

В отговор някогашният съветски президент Дмитрий Медведев съобщи през днешния ден, че отводът на Украйна и НАТО да признаят суверенитета на страната му над Крим съставлява " систематична опасност " за Русия, защото там се намира основният щаб на съветския Черноморски флот, съобщи Асошиейтед прес.

В случай че Киев нападна моста, който свързва Крим с Русия, това би имало съществени последствия за украинското управление, предизвести Медведев. " Ако това се случи, последствията ще са явни: Те незабавно ще бъдат изправени пред Деня на страшния съд. За тях ще бъде доста мъчно да се скрият ", закани се заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР