Руските удари в Украйна, довели до спиране на електроснабдяването на

...
Руските удари в Украйна, довели до спиране на електроснабдяването на
Коментари Харесай

Песков: Украинците остават без ток по вина на Киев, който не иска да преговаря

Руските удари в Украйна, довели до прекъсване на електроснабдяването на жителите, са провокирани от нежеланието на Киев да договаря с Москва, сподели през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

По мотив масираните удари, нанесени от Русия на 15 ноември по обекти в Украйна, Песков съобщи, че става дума за " инфраструктурни обекти, които директно или индиректно имат отношение към военния капацитет на Украйна и украинския режим ".

Той упрекна Украйна, че трансформира позициите си за възможни мирни договаряния, и сподели, че не може да си показа Москва да се ангажира с обществени договаряния с Киев. По думите му през деветте месеца от началото на спора Украйна няколко пъти е трансформирала даже позицията си дали желае да договаря и не може да се разчита на нея.

" Първо те договарят, след това отхвърлят да договарят, след това одобряват закон, забраняващ всевъзможни договаряния, след това споделят, че желаят договаряния, само че обществени ", съобщи Песков. " Затова е мъчно да си представим обществени договаряния ", сподели той. " Едно нещо е несъмнено: украинците не желаят никакви договаряния ", добави представителят на Кремъл.

При това състояние съгласно него Москва ще продължи своята " специфична военна интервенция ".

" Специалната военна интервенция продължава и нейното продължение не зависи от климатичните, от метеорологичните условия ", съобщи представителят на Кремъл, като добави, че " нейните цели би трябвало да бъдат реализирани ".

По думите му Съединени американски щати са способни да вземат поради съветските паники и могат да насърчат Украйна да се върне на масата за договаряния, в случай че желаят.

Той съобщи, че Москва може да реализира задачите си по отношение на Украйна както с военни средства, по този начин и посредством договаряния. " Русия е подготвена и за едното, и за другото ", сподели Песков.

Москва в детайли е срещнала Киев със своите цели още при договарянията през март в Турция и " украинците ги знаят добре ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР