Руските ученици показаха завидни знания за историята на България. В

...
Руските ученици показаха завидни знания за историята на България. В
Коментари Харесай

Вижте какво знаят руските деца за България /ВИДЕО/

Руските възпитаници демонстрираха забележителни познания за историята на България. В едно от хитовите излъчвания на съветския Първи канал - „ Умници ", деца от цяла Русия се състезаваха кой по-добре знае историята, културно-историческото ни завещание и основаването на писмеността ни. Гост на предаването и жури бе българският дипломат Бойко Коцев.

Учениците в елементи разказваха историята на ханове и царе, на манастири и църкви. Най-добрите от тях получиха и специфичен подарък от госта - седмична почивка на българското Черноморие.

Кой е покръстил българите и по кое време е станало това, по кое време е издигната резиденцията на Омуртаг в Преслав, какво се е случило при борбата при Беласица, кой съветски княз е бил държател и каква е историята на Руския манастир бяха единствено част от въпросите с нараснала компликация.

Правилните отговори донесоха на деца алегорични медали, които им бяха връчени от първия ни посланик в Москва.

В началото на предаването учениците изпратиха и специфични поздравления до българските си връстници и послания за опазване на християнството и развиване на културните ни връзки.

Бойко Коцев даде и особено изявление за предаването, в което описа за основаването на българската писменост и православие, както и любопитни детайлности за побратимяването на български и съветски градове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР