Руските следователи са открили доказателства, че въоръжените мъже, които убиха

...
Руските следователи са открили доказателства, че въоръжените мъже, които убиха
Коментари Харесай

Русия открила доказателства за украинска връзка в атентата край Москва

Руските следователи са разкрили доказателства, че въоръжените мъже, които убиха над 140 души при са били свързани с " украински националисти " , оповестява " Ройтерс ".

От самото начало Москва съобщи, че макар че Киев отхвърли това, а отговорност за атентата пое

Днес Следственият комитет на Русия разгласи за първи път, че е разкрил доказателства за украинска връзка , само че единствено разказва естеството им, без да ги разгласява.

" В резултат на работа със арестуваните терористи, изследване на конфискуваните от тях механически средства и разбор на информация за финансови транзакции бяха получени доказателства за тяхната връзка с украинските националисти " , показват съветските следователи.
 Москва не има вяра в потенциала на
Москва не има вяра в потенциала на " Ислямска страна " да провежда нападението в Москва

Русия продължава да счита, че Украйна стои зад офанзивата

Отбелязва се, че нападателите са получили обилни суми в брой и криптовалута от Украйна и че е арестуван различен обвинен, забъркан във финансиране на тероризма.

Единадесет души бяха задържани през първите 24 часа след нападението предишния петък. Осем от тях, в това число четиримата обвинени стрелци, бяха оставени в предварителния арест. а осмият е от Киргизстан.

Преди атентата Съединените щати обществено предизвестиха, че са получили разследваща информация за Американски чиновници настояват, че зад офанзивата стои " Ислямска страна - Хорасан " - афганистанският клон на групировката.

Според Москва обаче е съмнително, че Съединени американски щати са съумели да назоват името на хипотетичния причинител толкоз скоро след нападението.
 Ястребите в Москва уверени, че Украйна е забъркана в терористичното нахлуване
Ястребите в Москва уверени, че Украйна е забъркана в терористичното нахлуване

Засега обаче няма доказателства в тази посока

По-рано тази седмица ръководителят на съветската работа за сигурност ФСБ съобщи - още веднъж без да даде доказателства - че счита, че Украйна, дружно със Съединени американски щати и Англия, са забъркани.

Западни анализатори по сигурността показват, че офанзивата повдига въпроси по отношение на ресурсите и целите на съветските разследващи служби, които са били мощно фокусирани върху войната в Украйна и нуждата да се отстрани опозицията против нея в Русия.
 Bloomberg: Обкръжението на Путин не има вяра в присъединяване на Киев в нападението край Москва
Bloomberg: Обкръжението на Путин не има вяра в присъединяване на Киев в нападението край Москва

Мария Захарова назова публикацията " фалшификат "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР