Руските сили засилиха атаките в Източна Украйна в сряда, казаха

...
Руските сили засилиха атаките в Източна Украйна в сряда, казаха
Коментари Харесай

Русия засилва атаките в източноукраинския град Авдиевка

Руските сили ускориха офанзивите в Източна Украйна в сряда, споделиха Москва и Киев, до момента в който се борят да си обезпечат неуловими териториални придобивки преди края на годината. |

Въпреки че фронтовите линии съвсем не се изместиха през 2023 година, боевете останаха интензивни, като съвсем обкръженият промишлен град Авдиевка беше последната огромна възпламенителна точка.

Русия възобнови опит за завладяване на разрушения от война град предишния месец и анализаторите допускат Силите на Москва реализираха спомагателни облаги, въпреки и с голяма човешка цена.

„ Врагът удвои артилерийския си огън и въздушните удари. Той също по този начин ускори офанзивите на сухопътната пехота и употребява бронирани транспортни средства “, сподели Александър Щупун, представител на Украинската войска.

Подобряването на метеорологичните условия - след мощните стихии в Южна Украйна и Русия по-рано тази седмица - разреши на съветските сили да засилят офанзивите си и още веднъж да употребяват дронове, сподели той.

Олександър Тарнав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР