Руските сили съзнателно са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в

...
Руските сили съзнателно са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в
Коментари Харесай

Зеленски: Кремъл се гордее, че може да убива

Руските сили умишлено са нанесли масиран удар с дронове-камикадзе в навечерието на деня в памет на жертвите на Гладомора, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и УНИАН.  " Над 70 " шахеда " (ирански дронове-камикадзе, употребявани от Русия - бел.ред.) в нощта преди деня, на който се отбелязва паметта на жертвите на геноцида Гладомор. Съзнателен гнет. Точно в този миг. Руското управление се гордее с това, че може да убива ", акцентира Зеленски в своя канал в Телеграм, разяснявайки нощното нахлуване.

" Нашите бойци смъкнаха множеството от безпилотните самолети. За страдание, не всички. Но работят по укрепването на въздушната ни защита, с цел да смъкват повече. И да работим по-нататък за сливане на света в отбрана против съветския гнет. Терористичната страна би трябвало да загуби и да дава отговор за това, което е направила ", добави украинският президент.

В навечерието на 90-ата годишнина от Гладомора, съветската войска е направила най-мащабното си нахлуване с дронове против украинската столица, акцентира и кметът на Киев Виталий Кличко, цитиран от Укринформ.

При нападението тази нощ са били употребявани рекорден брой дронове-камикадзе " Шахед-131/136 ",съобщиха и украинските военновъздушни сили. Киев е бил главната цел на офанзивата, извършена на няколко талази и от разнообразни направления.

" Към момента има двама потърпевши в Соломянски регион. И на двамата е оказана здравна помощ на място ", написа в Телеграм кметът на украинската столица Виталий Кличко. Той добави, че жилищен блок в квартала е потърпевш от падащи парчета и че спасителите работят по изваждането на две дами от руините. В същия квартал са регистрирани няколко пожара, в това число един в детска градина, добави кметът.

Отломки от безпилотни самолети, свалени от украинската противовъздушна защита, са паднали и върху Печерски регион. Според локалните управляващи нападението е осъществено с създадени в Иран дронове-камикадзе " Шахед ". Засега няма оценка какъв брой безпилотни апарата са били ориентирани против украинската столица.

Както заяви представителят на Киевската градска военна администрация Михайло Шаманов, силите за противовъздушна защита на Украйна са прихванали над 40 дрона камикадзе, ориентирани към столицата.


Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР