Руските сили са предприели тотален щурм срещу стоманодобивния комбинат “Азовстал”

...
Руските сили са предприели тотален щурм срещу стоманодобивния комбинат “Азовстал”
Коментари Харесай

Руските сили продължават щурма срещу стоманодобивния комбинат “Азовстал”

Руските сили са подхванали цялостен взлом против стоманодобивния комбинат “Азовстал” - последното гнездо на украинската опозиция в Мариупол.
Според командира на полка Азов украинските сили водят тежки и кървави боеве към този момент втори ден. Съобщава се, че съветските военни са влезнали на територията на комбината след дни на масирани удари. Смята се, че в подземията на “Азовстал” има към 200 цивилни, в това число и деца.
Президентът Зеленски насочи нов апел към Организация на обединените нации да помогне за спасяването на живота на хората, които се намират там. От международната организация оповестиха, че над 300 цивилни от обсадения Мариупол и още четири града са били евакуирани в Запорожие, което се управлява от Украйна.
"Вторият стадий от нашата евакуационна интервенция в Мариупол завърши. Успешно са евакуирани 344 души - от града и покрайнините. Толкова хора отпътуваха през днешния ден за Запорожие. Екипът ни се готви да ги посрещне по същия метод, както сполучливо превозените от Азовстал над 150 души.
Днес се обърнах към народа на Дания по случай Деня на освобождението. Преди 77 години нацистите бяха изгонени от тази страна. Всяка година през май всички европейци, всички почтени хора на земята си спомнят този героизъм. Победа над най-ужасното зло в историята на човечеството.
Но да помниш не е просто да помниш. Това значи да помним и да се опитваме да не допуснем още веднъж това, което нацистите донесоха в Европа. Ако всички в Русия в действителност помнят, тази война просто нямаше да стартира ", сподели украинският президент Володимир Зеленски.
На този декор Москва се готви за Деня на успеха. Според анализатори съветският президент Владимир Путин ще разгласи победа, макар че е мъчно да се планува какъв триумф ще имат съветските войски в дните до понеделник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР