Руските сили са предприели нови масирани настъпателни действия срещу украинския

...
Руските сили са предприели нови масирани настъпателни действия срещу украинския
Коментари Харесай

Русия предприема нови атаки срещу Авдеевка

Руските сили са подхванали нови масирани настъпателни дейности против украинския град Авдеевка като част от акцията си за обезпечаване на надзор над източния район Донбас, оповестиха украински военни, представени от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12189
Авдеевка е основно обитаемо място северозападно от окупирания от Русия град Донецк в Донбаския район, отбелязва Ройтерс.

" Врагът стартира през вчерашния ден масирани настъпателни дейности с поддръжка на бронирани машини в направление към Авдеевка и Мариинка ", съобщи представителят на армията Олександър Щупун пред украинската телевизия.

Ройтерс показва, че от страна на Русия няма огласена информация за боевете в региона.

Фронтовата линия в Източна Украйна съвсем не се е изместила през последните няколко седмици, само че боевете са интензивни, сподели Щупун, като добави, че в региона към Авдеевка единствено през последните 24 часа са паднали над 610 снаряда.

Русия се пробва да обкръжи градчето Авдеевка, в което в този момент са останали едвам към 1500 души, до момента в който преди войната е имало над 32 000 поданици.

Сраженията припомнят за различен украински град - Бахмут, който падна в ръцете на съветските сили през май след месеци яростни градски боеве.

Русия стартира нов опит за завладяване на Авдеевка преди повече от два месеца, а силите на Москва напредват по фланговете, като се пробват да пресечен линиите за доставяне.

" Ожесточените сражения не престават. Нашите бойци твърдо удържат защитата ", сподели Щупун.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР