Руските сили са откраднали няколкостотин хиляди тона зърно в районите

...
Руските сили са откраднали няколкостотин хиляди тона зърно в районите
Коментари Харесай

Русия е откраднала стотици хиляди тона зърно от Украйна

Руските сили са откраднали няколкостотин хиляди тона зърно в регионите в Украйна, които те са окупирали. Това съобщи през днешния ден украинският заместник-министър на земеделието Тарас Висоцки пред украинската национална телевизия, съобщи Ройтерс, представена от " OFFNews ".

Пред медията украинският представител загатна за 1,5 милиона тона зърно, складирани в окупираните територии.

Още в четвъртък украинското външно министерство упрекна Русия, че краде зърно от територията, която е окупирала в Украйна и сподели, че това усилва опасността за световната хранителна сигурност.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че дефицитът на горива в Украйна скоро ще завърши, макар че съветските сили са нанесли вреди на редица хранилища за горива, съобщи Ройтерс.

По-рано тази седмица съветските сили нанесоха удар на главния производител на гориво в Украйна - петролната рафинерия в Кременчук, както и няколко други огромни склада.

" Има опашки и увеличение на цените в бензиностанциите в доста области на нашата страна. Окупаторите преднамерено унищожават инфраструктурата за произвеждане, доставки и депозиране на гориво. Русия блокира също нашите пристанища, тъй че да няма незабавни решения за запълване на недостига. Но украински държавни представители дават обещание, че до седмица, най-много две, системата за доставки на гориво за Украйна ще работи, което ще предотврати дефицита ", сподели Зеленски.

В изказване украинската министърка на стопанската система Юлия Свириденко сподели, че дефицитът ще бъде отстранен до седмица, а украинските оператори са подсигурили контракти с европейски снабдители.
ТЕМА преди 2 часа 986 преди 3 часа 1881 преди 16 часа 2304
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР