Руските сили преместиха регионалния си административен център, след като се

...
Руските сили преместиха регионалния си административен център, след като се
Коментари Харесай

Руските сили преместиха регионалния си административен център след изтеглянето от Херсон

Руските сили реалокираха районния си административен център, откакто се изтеглиха от украинския град Херсон, съобщи ДПА.

Говорител на окупационната администрация в Херсонска област, представен от съветските държавни медии, сподели, че огромна част от съветската администрация е преместена в град Геническ.

Градът се намира в югоизточната част на Херсонска област, на брега на Азовско море и покрай Кримския полуостров, анексиран от Русия през 2014 година

По-рано тази седмица съветските военни получиха заповед да се изтеглят от украинския град Херсон, единствената районна столица, която превзеха от началото на нашествието през февруари, заяви Би Би Си.

Руският пълководец в Украйна военачалник Сергей Суровикин сподели, че към този момент не е допустимо да се продължи снабдяването на града.

Това е забележителен удар, защото Русия е изправена пред украинска контраатака.

„ При тези условия най-разумният вид е да организираме защитата по линията на преградата по река Днепър “, сподели военачалник Суровикин на заседание на висши военни ръководители.

Съобщението пристигна малко откакто съветските медии оповестиха, че заместник-лидерът на Херсон Кирил Стремоусов е умрял в автомобилна злополука.Той предизвести единствено преди шест дни, че е „ най-вероятно “ съветските сили да ще би трябвало да преминат на източния бряг.

Въпреки че украинското нахлуване се забави през последните седмици, доставките на Русия през Днепър станаха все по-трудни, откакто няколкото моста през река Днепър бяха унищожени от украински ракети.

Преди изтеглянето Русия изведе хиляди цивилни отвън града с лодки, което Украйна осъди като наложително депортиране.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР