Руските сили понасят сериозни загуби в източната част на страната,

...
Руските сили понасят сериозни загуби в източната част на страната,
Коментари Харесай

Русия със сериозни загуби в Източна Украйна

Руските сили понасят съществени загуби в източната част на страната, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

“Много свирепите съветски набези против Донецка област не престават. Врагът понася съществени загуби там ”, съобщи президентът.

Той предизвести също, че съгласно него Русия “струпва сили и техника за допустимо повтаряне на всеобщите набези против нашата инфраструктура, на първо място енергийната ”.

По-рано през днешния ден украинската войска упрекна Русия в неделя в огромното заличаване на цивилни плавателни съдове, дебаркирали на брега на река Днепър в окупирания южен район Херсон, който силите на Киев се пробват да завладяват. Украинските сили оказват напън върху съветските войски на западния бряг на Днепър, която разделя Украйна, което подхранва спекулациите, че силите на Москва се готвят да се отдръпват на другата страна.

Говорител на украинския общоприет щаб съобщи, че горивото от унищожените кораби е изтекло в делтата на реката и упрекна съветските сили, че са присвоили мотори и друго съоръжение на корабите.

Украинският общоприет щаб не даде пояснение за дейностите на Москва, само че унищожаването на цивилни кораби би попречило на украинските сили да ги употребяват, в случай че решат да преминат на източната страна при положение на съветско евакуиране, отбелязва Ройтерс. Засега няма коментар от съветското министерство на защитата.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР