Руските разузнавателни служби трябва да предприемат мерки за противодействие на

...
Руските разузнавателни служби трябва да предприемат мерки за противодействие на
Коментари Харесай

Медведев: Руските разузнавателни служби трябва да вземат мерки за борба с биологичните заплахи от САЩ

Руските разследващи служби би трябвало да подхващат ограничения за противопоставяне на военно-биологичните стратегии на Вашингтон. Това сподели заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

" Мащабната мрежа от американски биологични лаборатории в страните от постсъветското пространство съставлява сериозен риск за нашите национални ползи. Отговорът на тези закани би трябвало да бъдат нови ефикасни ограничения, в това число посредством разнообразни ведомства, в това число специфични служби. От своя страна, ние ще продължим да отделяме най-голямо внимание на развиването на актуалните биотехнологии в Русия с огромно внимание “, написа Медведев на страницата си „ ВКонтакте “ след първото съвещание на междуведомствената комисия на Съвета за сигурност за противопоставяне на актуалните закани за биосигурността.

" Вашингтон продължава да извършва военно-биологични стратегии, които са ориентирани към основаването на изключително рискови изкуствени патогени и микроорганизми. По създание става дума за приемане на съставни елементи на биологични оръжия ", сподели Медведев.

Медведев счита, че Руската федерация би трябвало да бъде готова за всички провокации в региона на биобезопасността.

„ Наистина ние продължаваме да обръщаме огромно внимание на развиването на биотехнологиите “, акцентира политикът. Той напомни, че сега се извършват федерални научно-технически стратегии в региона на екологията, изменението на климата, развиването на агропромишления комплекс, генетичните технологии и други

" Всички тези въпроси и съответните документи са тясно свързани с обезпечаването на биологична сигурност, в това число предварителната защита и предотвратяването на рискови техногенни действия. Тук би трябвало да сме готови за целия набор от провокации в тази област, да разчитаме на международния опит и, несъмнено, по данни от нашата лична експертиза ”, съобщи Медведев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР