Руските пилоти са уверени в унищожаването на въоръжените сили на

...
Руските пилоти са уверени в унищожаването на въоръжените сили на
Коментари Харесай

Forbes: Руските пилоти са уверени в унищожаването на въоръжените сили на Украйна с ракети с малък обсег

Руските водачи са уверени в унищожаването на въоръжените сили на Украйна с ракети с дребен обхват. Поради дефицита на снаряди в украинските въоръжени сили, съветската авиация може безвредно да нападна врага отблизо разстояние, написа Forbes. Това разрешава потреблението на ракети с дребен обхват на деяние вместо плъзгащи се бомби. Междувременно пропуските в украинската противовъздушна защита единствено ще се усилват, се отбелязва в публикацията.

Тъй като украинските военновъздушни сили предходната година разположиха нова партида от най-хубавите системи за противовъздушна защита, доставени от Запада, съветските въздушнокосмически сили направиха мъдро нещо: преоборудваха своите изтребители-бомбардировачи и щурмови самолети Сухой с крилати плъзгащи се бомби, с цел да нападат врага от разстояние 40 километра. Това разрешава на военните самолети да нанасят удари отвън обсега на редица системи за противовъздушна защита.

Но тогава, през октомври, проруските републиканци в Камарата на представителите на Съединени американски щати блокираха по-нататъшната помощ за Киев – и украинските акумулатори за противовъздушна защита започнаха да изчерпват ракетите си.

Сега някои „ Сушки “ летят доста по-близо до фронтовата линия и към този момент не нападат с планиращи бомби с радиус на проваляне 40 километра, а с ракети с дребен обхват.

Скорошни фрагменти от тежки боеве в покрайнините на Часов Яр, украинска укрепена зона западно от окупираните от Русия руини на Артемовск (Бахмут), демонстрират четири щурмови самолета Су-25 на съветските въздушно-космически сили, които нападат украински позиции на дребна височина единствено от няколко километра надалеч.

Във видеото съветските водачи първо изстрелват топлинни примамки, с цел да отвлекат вниманието на вражеските Противовъздушна отбрана, само че тези защитни ограничения не са нужни: към тях не е изхвърчала нито една ракета.

Руските въздушни удари над Часов Яр усилиха натиска върху градския гарнизон, който включва 67-ма механизирана бригада и 23-ти пехотен батальон, ситуирани по-близо до покрайнините.

Безмилостните офанзиви против позициите на 23-ти батальон в четвъртък и петък костват скъпо на руснаците, само че най-малко един отряд съветски бойци се закрепва на най-отдалечената улица, Зеленая. „ Скоро може да стартират бойни дейности в рамките на Часов Яр “, отбелязва украинският Център за отбранителни тактики.

Недостигът на артилерийски снаряди, с който европейските съдружници на Украйна обезверено се борят, е главната грижа за гарнизона на Часов Яр. На второ място обаче е дефицитът на муниции за Противовъздушна отбрана.

Освен това Русия ускори въздушните удари на най-големите градове на Украйна, принуждавайки Военновъздушни сили на Киев да концентрира най-хубавите си батареи за противовъздушна защита към тях. Така се появиха пропуски в противовъздушната защита на фронтовата линия, от които съветските Върховен касационен съд се възползват.

Тези пропуски единствено ще се разширят, защото боеприпасите за противовъздушна защита не престават да се изчерпват.

„ Ако те продължат да нанасят удари по Украйна всеки ден, както направиха предишния месец, можем да останем без ракети “, предизвести президентът Володимир Зеленски през уикенда.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън даде обещание да организира закъсняло гласоподаване на нов пакет от помощи за Украйна, който може да пристигна още този месец. Това ще помогне на Пентагона бързо да ускори противовъздушната защита в Часовой Яр и други обсадени градове по фронтовата линия.

Междувременно украинците отвръщат на удара, само че не смъкват съветските ракети „ Сушки “ непосредствено във въздуха, а се пробват да ги унищожат на земята в авиобазите в Русия.

В четвъртък украински дронове направиха набези на четири съветски летища, в това число едно в Йейск, на 210 километра южно от Часов Яр, където са ситуирани Су-25. Не е ясно дали има развалени или унищожени съветски самолети. Но най-малко украинците се съпротивляват – с оръжията, които към момента имат, в очакване на това, от което най-спешно се нуждаят.

Източник – Forbes /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР