Руските наемници, свързани с московски шпиони, увеличaват присъствието си в

...
Руските наемници, свързани с московски шпиони, увеличaват присъствието си в
Коментари Харесай

Руски наемници увеличават присъствието си в Украйна

Руските наемници, свързани с московски шпиони, увеличaват наличието си в Украйна през последните седмици , разпалвайки опасенията измежду някои членове на НАТО, че Русия може да се опита да сътвори предлог за инвазия , споделиха за " Ройтерс " трима високопоставени западни източници за сигурност.

Опасенията им са се засилили през последните седмици, че съветско навлизане в Украйна може да бъде предшествано от осведомителна война и хакерски атаки против сериозната инфраструктура на Украйна, като електрически и газови мрежи.

Русия също може да употребява наемниците, с цел да сее разкол и да сковава Украйна посредством целенасочени убийства и потребление на профилирано оръжие, споделиха източниците.

Съединените щати предизвестиха още веднъж в неделя, че Русия може да провежда интервенция под " подправен байрак " в Украйна , с цел да оправдае инвазия.
 Лавров желае от Путин още време за дипломация, вижда късмет за рецесията в Украйна
Лавров желае от Путин още време за дипломация, вижда късмет за рецесията в Украйна

Руският президент се съгласи

" Вероятно е съветските наемници, под управлението на съветската страна, да вземат участие във всевъзможни военни дейности в Украйна, което може да включва предлог за инвазия ", сподели западен източник от сигурността.

Наемници се разполагат от съветски частни военни компании с тесни връзки с Федералната работа за сигурност (ФСБ), главният правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) от руската ера и военното разузнаване на ГРУ.

Сред изпратените през последните седмици е някогашен офицер от ГРУ , който също е работил в групата за наемници " Вагнер ". Бившият офицер е отишъл в Донецк, един от двата района в Източна Украйна, следени от проруски сепаратисти от 2014 година, споделиха източниците.

Не е ясно каква е задачата на някогашния офицер, чиято идентичност не е предоставена. " Ройтерс " също не съумя да се свърже с " Вагнер " за коментар.

Кремъл съобщи пред " Ройтерс ", че Русия не ускорява наличието си на украинска територия и че съветски войски в никакъв случай не са участвали там и не участват в този момент.

Руското министерство на защитата отхвърли да разяснява документално питане за обвиняванията на Запада .

Руските наемни групи са доставяли оръжие, умел личен състав за специфични интервенции и военно образование на проруските милиции в Източна Украйна, споделиха източниците.

Източниците също по този начин споделиха на " Ройтерс ", че някои оперативни чиновници от " Вагнер " са ситуирани на украинската граница след образование в база на ГРУ покрай южния съветски град Краснодар.

" Ройтерс " не съумя да ревизира без значение информацията за активността на съветски наемници в Източна Украйна.

Други съветски наемни групи , свързани с ФСБ и ГРУ, също са нараснали активността си в Украйна от началото на годината, споделиха източниците.

" Ройтерс " не можа да се свърже с групировките на наемниците в Украйна за коментар.
 Борис Джонсън отхвърля пазарлъци за участието на Украйна в НАТО
Борис Джонсън отхвърля пазарлъци за участието на Украйна в НАТО

" Ние сме на ръба на бездна, само че към момента има време Путин да отстъпи "

Съединените щати показаха опасения, че Русия може да употребява наемници, сили за специфични интервенции с цел да делегитимизира Киев преди нахлуването, споделиха няколко американски чиновници.

Говорителя на Пентагона Джон Кърби, сподели по-рано този месец, че Русия се стреми да изфабрикува предлог за инвазия.

Руският президент Владимир Путин сподели, че " Вагнер " и други частни групи нито съставляват съветската страна, нито получават възнаграждение от нея , макар че споделя, че имат право да работят, при изискване че не нарушават съветското законодателство.

Европейският съюз наложи наказания на " Вагнер " предходната година , като го упрекна, че подклажда принуждение, плячкосва естествени запаси и дестабилизира страни по света.

Русия отхвърля, че възнамерява да анексира друга част от Украйна, а Путин споделя, че Западът сее нервност в недодялан опит да примами Русия във война , откакто пренебрегва опасенията на Кремъл по отношение на разширението на НАТО след Студената война
 Последен късмет за Путин да си върне Украйна
Последен късмет за Путин да си върне Украйна

От висотата на Кремъл, Владимир Путин следи дипломатическия танц на западните страни. Един след различен дипломати дефилират на Червения площад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР