Руските космонавти на Международната космическа станция (МКС) може временно да

...
Руските космонавти на Международната космическа станция (МКС) може временно да
Коментари Харесай

РИА Новости: Проблем е възникнал след скачването на модула Наука с МКС

Руските космонавти на Международната галактическа станция (МКС) може краткотрайно да се реалокират при своите „ съседи “ от NASA, тъй че експертите да приведат горивната система на модула „ Наука “ в безвредно положение, като прочистят тръбопроводите й с хелий в петък, оповестява РИА Новости.

Това излиза наяве от диалозите на екипажа със Земята, излъчени от NASA. Космонавтът Олег Новицки помоли експерт от Центъра за ръководство на задачите в Москва да координира такава опция с американските си сътрудници.

Модулът „ Наука “ се скачи към модула „ Звезда “ на 29 юли след осемдневен полет. Той бе изстрелян на ракета „ Протон-M “ на 21 юли, само че по време на изстрелването на орбита една от наземните станции не може да получи информация от нея. След сполучливото съединяване с МКС, когато екипажът отвори люка на модула, моторите на „ Наука “ са се присъединили непланирано. За стабилизиране на МКС моторите на съветския галактически транспортен съд „ Прогрес “ също бяха приведени в работно положение, само че не е имало опасност за екипажа.

NASA сподели, че Русия ще управлява следствието на случая, а американски инженери също ще вземат присъединяване в него. По време на скачването не са открити вреди, съобщи представителят на организацията Джоел Монталбано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР