Руските компании Елвис-нео и Елвис представиха процесора ELISE (ELVEES Image

...
Руските компании Елвис-нео и Елвис представиха процесора ELISE (ELVEES Image
Коментари Харесай

ELISE: руски процесор за компютърно зрение и невронни мрежи

Руските компании Елвис-нео и Елвис показаха процесора ELISE (ELVEES Image Semantic Engine) , който съгласно производителите е едно от най-високотехнологичните решения на съветската електроника.

ELISE е система-върху чипа, включваща двуядрения клъстър MIPS P5607 Apache с тактова периодичност 1,2 GHz, аудио процесора MIPS InterAptiv (1 GHz), процесора с хардуерна поддръжка на виртуализация MIPS Virtuoso M5150 (600 MHz). В новия чип са включени създадените от Елвис 8-ядрен видео процесор Velcore2 с поддръжката на API Khronos OpenVX, модула SGBM, FFT ускорител, и ядрото Navicore4 с поддръжката на ГЛОНАСС/GPS/Galileo/Beidou. Тези модули се употребяват за обработката на стерео потоци, за поддръжката на логаритмите за разбор на видео и други.



Графиката в ELISE се обработва от графичен процесор с две PowerVR Series6 GX6250 ядра (600 MHz) и поддръжката на API Vulkan, OpenGL ES 3.x и OpenCL 1.2 EP. Интегриран е и видео кодек за работа с 4K UHD видео потоци.

Процесорът ELISE се създава посредством 28 нанометров софтуерен развой и съдържа над 1,6 милиарда транзистора. Чипът е подобаващ за основаване на охранителни камери с вградени логаритми за разбор на видеото, за основаване на модерни невронни мрежи, електронен ритейл и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР