Руските и украинските сили останаха до голяма степен статични на

...
Руските и украинските сили останаха до голяма степен статични на
Коментари Харесай

Украйна държи линията срещу руските атаки, постига малки печалби

Руските и украинските сили останаха значително статични на бойното поле през 84-ата седмица от войната след месец на пламенно украинско нахлуване, което видя Киев да пробие първия от трите Руските отбранителни линии на южния фронт.

Все отново Украйна потвърди, че може да удържи облагите си против съветските контраатаки и даже направи няколко напредъка.

Продължете да четете

лист от 4 детайла, които Украйна би трябвало да построи първа подземно учебно заведение за отбрана от съветски въздушни набези Застрашено ли е финансирането от Съединени американски щати за Украйна? Докато войната на Русия продължава, понижава ли световната поддръжка за Украйна? В нереален град украинските филантропични служащи доставят самун като черупки профучават над края на списъка

Руските сили наподобява са изгубили дълъг километър (0,6 мили) ров западно от Вербове, село на фронтовата линия на основния украински удар през съветската защита в региона на Запорожие в югоизточна Украйна.

Владимир Рогов, окупационен чиновник, сподели, че минимум четири роти украински войски са подхванали офанзива против изкопа на 26 септември, подкрепени от бойни бронирани машини.

Геолокационните фрагменти, които съветски източници разгласиха на идващия ден, потвърдиха, че Украйна е удържала позицията, която е щурмувала.

Върбове се намира от източната страна на U-образна издаденост към окупираната от Русия територия в западно Запорожие. Украинските сили също нападнаха съветските позиции на север от Роботине, град от източната страна на този издатък, в четвъртък. Руските елементи оповестиха, че офанзивата не е била задоволително подкрепена от ризница и е била отблъсната.

Украйна наподобява също се е борила за – и е удържала – система от окопи на юг от Роботайн против опит на Русия да я превземе в неделя.

Украински боец, анализиращ фрагментите, разказва системата като „ укрепена точка във взаимосвързана система от окопи, огневи системи и землянки, които се намират сред Роботине и Новопрокопивка “, идната цел на Украйна от източната страна на нейния издатък.

Системата е обвързвана с тунели и Русия дава приоритет на защитата си, сподели боецът пред Института за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн.

Въпреки че украинските щурмови сили са завладяли съветските окопи и ги употребяват за лична полза, тяхната мудна тактичност за нахлуване на потребление на части с размер на взвод, с цел да завладяват съветските позиции една по една, ги е лишила от способността да реализират пробив, съгласно оценка на самостоятелния съветски вестник " Медуза ".

Тези тактики разрешиха на отстъпващите руснаци да продължат да възвръщат защитата и принудиха украинците да продължат да се движат постепенно.

Тази действителност, сподели Meduza, държи украинските войски в триъгълник сред Роботине, Новопрокопивка и Вербове и предвижда дъждове, които могат да ги забавят в допълнение.

Началникът на английските въоръжени сили, адмирал Тони Радакин, сподели пред War on the Rocks, американски подкаст, за убеждението си, че съветската защита се е оказала по-силна, в сравнение с Западът е очаквал, и предвижда, че следва дълга война, откакто Украйна не съумя реализира пробив в лятната си контраатака.

Той също сподели, че съветският президент Владимир Путин е изгубил надзор върху войната, която стартира, и Украйна в последна сметка ще завоюва. Радакин по-рано сподели, че има вяра, че Русия е изгубила половината от бойния си потенциал в Украйна.

Войната в Русия

Украйна сподели, че сполучливо е траяла своите офанзиви от огромно разстояние на съветска територия.

Украински дрон хвърли две бомби върху електрическа подстанция в съветското село Белая покрай украинската граница, подпалвайки подстанцията в петък. Губернаторът на Курск Роман Старовойт заяви за офанзивата на Telegram. „ Един от трансформаторите се възпламени. Прекъснати са пет обитаеми места и една болница. Пожарни екипи се втурнаха към мястото “, сподели той.

Военното разузнаване на Украйна съобщи в неделя, че е прекъснало производството на съветските ракети Х-59, които имат обхват от 280 км (175 мили), когато неговите дронове са блъснали завода в Смоленск, където се създават. „ Три от четири дрона удариха задачата, причинявайки обилни вреди на индустриалните уреди “, сподели военното разузнаване.

Русия поредно употребява крилати ракети Kh-59 за поразяване на инфраструктура и цивилни цели в Украйна.

„ Когато отработваме избрани дейности върху обекти на отбранително-промишления комплекс, имаме единствено една цел: да забавим производството на съветско оръжие “, сподели пред телевизия НВ шефът на военното разузнаване Кирил Буданов.

Той сподели, че офанзивите на съветската граница от анти-Путин съветски милиции не престават и неотдавна са лишили живота на гранична защита и чиновници на Федералната работа за сигурност (ФСБ).

Украйна също се концентрира върху построяването на своята отбранителна промишленост, която създаде ракети, въздушни дронове и надводни военноморски дронове, които разрешиха офанзиви на огромни дистанции против съветски цели.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи началото на нова отбранителна промишлена стратегия в събота, която ще бъде финансирана отчасти от иззети съветски активи.

Представители от няколко страни участваха на първата среща на това, което той назова Форум за отбранителната промишленост, посредством който Украйна възнамерява да черпи интернационален опит, финансиране и технологии.

„ Производители на оръжие и военно съоръжение от цялостен ​​свят могат да се причислят към неговата съществена декларация и да показват, че са подготвени да изградят арсенала на свободния свят дружно с Украйна “, сподели Зеленски. „ Фондът ще се попълня от дивиденти от държавни отбранителни активи и от облаги от продажба на иззети съветски активи. “

Председателят на комисията по защита на немския Бундестаг Мари-Агнес Щрак-Цимерман прикани за незабавна доставка на ракети Taurus на Украйна след решението на Съединени американски щати да доставят армейски тактически ракети с обсег 300 километра (186 мили). Ракетни системи, или ATACMS, в края на септември.

Произведената в Германия Taurus е стелт крилата ракета с обхват от 500 км (310 мили). Германия поредно следва Съединени американски щати в доставката на нови военни технологии за Украйна.

Strack-Zimmerman сподели, че ударите против Крим благодарение на ракети Taurus биха били законни, защото съветската войска се доставя през тази територия. „ Международното право разрешава на Украйна да нападна военни цели и на територията [на Русия] изцяло без значение от това къде е направено оръжието и кой го доставя “, сподели тя, беше обявено.

Възможни са и неприятни вести на фронта на превъоръжаването.

Говорителят на Пентагона Сабрина Синг сподели, че „ може да има влияние върху образованието “ на украински водачи на изтребители F-16 заради идното прекъсване на работата на държавното управление на Съединени американски щати. Въпреки че военният личен състав ще продължи да ползва програмата, наетите от държавното управление цивилни преводачи може и да не го вършат, сподели тя.

Крайнодесните републиканци в Конгреса на Съединени американски щати отхвърлиха да финансират държавното управление на Съединени американски щати, в случай че разноските включват и помощ за Украйна. Конгресът финансира държавното управление доникъде на ноември посредством краткотрайна мярка, която коства поста на републиканския ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти.

Европейският съюз, който даде на Украйна 77 милиарда евро (81 милиарда долара) финансова и военна помощ по време на войната, може също да е очевидец на отмалялост. Робърт Фицо, някогашен словашки министър-председател, завоюва парламентарните избори в централноевропейската страна в събота с проруска платформа.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР