Руските депутати обсъждат нов законопроект за създаването на две територии

...
Руските депутати обсъждат нов законопроект за създаването на две територии
Коментари Харесай

Русия създава две офшорни зони за борба със санкциите на САЩ

Руските депутати разискват нов законопроект за основаването на две територии в Русия с офшорни функционалности - на остров Октябърски в анклава Калининград и на остров Руски в Далечния изток - с цел да оказват помощ на бизнеса, обиден от новите американски наказания. Това написа съветският в. " Ведомости ", базирайки се на държавни източници.

В края на предходната седмица Съединени американски щати постановиха наказания против няколко от най-богатите съветски олигарси и техните компании, както и против редица високопоставени държавни чиновници на Руската федерация.

Според изданието законопроектът към този момент е бил направен от Министерството на икономическото развиване и се разисква от съответните министерства с вярата, че ще бъде признат през пролетната парламентарна сесия.

Правителствен чиновник в Калининград е коментирал пред " Ведомости ", че подобен план е бил обсъждан дълго време, а стягането на глобите от страна Съединени американски щати са предиздвикали депутатите да го приведат в деяние.

Съгласно новото законодателство тези, които желаят да върнат пари в Руската федерация, ще могат да го създадат бързо и без да заплащат налози. Собствениците на компании в други страни, които се сблъскват със закани, ще могат да трансферират своите компании в Русия, в това число офшорнии и да запасят техния юридически статут.

Предприемачите, работещи във въпросните две зони, ще могат да придобият статута на интернационална бизнес компания и да записват компания в един ден, без да разкриват цялата информация, да вземем за пример участниците и управлението.

Тези компании ще бъдат подчинени на по-гъвкави правила за покупко-продажби за прекачване на активи и съглашения сред акционери. Само приходите, получени в Русия, ще бъдат обложени, а всички останали доходи няма да бъдат облагани с налози.

Правителството също по този начин обмисля премахването на някои данъчни, корпоративни и валутни правила, като да вземем за пример валутните ограничавания.

На този стадий единствено лица, живеещи в специфичните зони, ще имат право на специфичен статут. В бъдеще обаче новите правила могат да се ползват за цялата страна.

Финансовото министерство на Съединени американски щати в петък разгласи налагането на нови наказания против седем водещи съветски олигарси, 17 съветски държавни чиновници и дузина съветски компании.

Рублата бързо се срина до най-ниското си равнище по отношение на $ от края на 2016 година, до момента в който акциите на алуминиевия магнат Олег Дерипаска поевтиняха фрапантно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР