Руските държавни медии току-що съобщиха, че шефът на Вагнер Евгений

...
Руските държавни медии току-що съобщиха, че шефът на Вагнер Евгений
Коментари Харесай

Пригожин заминава за Беларус, свалят обвиненията срещу Вагнер

Руските държавни медии преди малко оповестиха, че шефът на " Вагнер " Евгений Пригожин ще замине за Беларус.

В информацията се споделя, че обвиняванията против него и неговите сили ще бъдат свалени от съветските управляващи, с цел да се избегне " кръвопролитието ".

По-късно представителят на Кремъл  Дмитрий Песков разгласи, че наемниците от " Вагнер ", които желаят да подпишат контракт с Министерството на защитата, могат, а бойците, взели участие в протеста няма да бъдат преследвани. Песков добави, че Лукашенко е предложил да посредничи със единодушието на съветския президент Владимир Путин, защото познава Пригожин персонално от към 20 години.

Същевременно силите на " Вагнер " се изтеглят от Ростов на Дон.

По-рано през вчерашния ден жителите бяха помолени от губернатора на района да не пътуват до центъра на града и, в случай че е допустимо, да не напущат домовете си след протеста на " Вагнер ".

Но довечера напрежението наподобява спадна.

В изявления в Telegram видеоклипове демонстрират бойците на Вагнер да се ръкуват с локалните и се връщат в бронираните си транспортни средства. На една фотография две девойки си вършат селфи пред танк на " Вагнер ".

Същевременно Би Би Си разяснява, че договорката на Лукашенко с Пригожин значи, че " президентът Путин води с едно на нула ".

Според медията Евгений Пригожин е очаквал хората „ да се надигнат и да се причислят към него “, само че това не се е случило.

Путин " не е някой, който ще елементарни това ", отбелязва Би Би Си.

„ Мисля, че военното и политическо бъдеще на Пригожин към този момент би трябвало да е завършило ", счита военният коресподент на Би Би Си.

Според него е „ надълбоко смущаващо “ за Путин, че Пригожин е съумял да пресече границата и да превземе военния щаб на съветския Южен окръг Ростов на Дон, без никой да му се опълчи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР