Руски законодатели одобриха проектозакон, който може да изолира Русия от

...
Руски законодатели одобриха проектозакон, който може да изолира Русия от
Коментари Харесай

Руският парламент одобри законопроект за изолиране на интернет

Руски законодатели утвърдиха проектозакон, който може да изолира Русия от световния интернет, оповестява " Ал Джазира ".

Съавтор на законопроекта е Андрей Луговой - един от главните заподозряни за убийството на рецензия на Кремъл Александър Литвиненко във Англия през 2006 година

Проектозаконът беше прокаран на първо четене в Държавната дума от 334 депутати против седем. Преди гласуването се организира развълнуван спор. Много законодатели от дребни партии разкритикуваха предлагането, защото те считат, че е прекомерно скъпо и че не е квалифицирано от специалисти.

Авторите на самодейността настояват, че Русия би трябвало да отбрани мрежите си, откакто през предходната година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкри нова тактика за киберсигурност, съгласно която Вашингтон ще отговори на всяка хакерска атака офанзивно и отбранително.

Новият законопроект планува постоянни " тествания ", с цел да се тества дали интернетът в Русия може да действа в изолиран режим.

Властите не могат да кажат на този стадий какви ще са дълготрайните разноски.

По-рано тази седмица стана ясно, че Русия се изключва от интернет за едно денонощие като част от плануван тест. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР