Руски войски са достигнали близо до град Броди (източен район

...
Руски войски са достигнали близо до град Броди (източен район
Коментари Харесай

Руснаците стовариха десант до Лвов, там са западните дипломати

Руски войски са достигнали покрай град Броди (източен регион на Лвовска област). Информацията за десанта на съветските войски се удостоверява от кмета на Лвов Андрей Садови, той оповестява за няколко десетки съветски военни.

Украинските сили са отблъснали съветска офанзива край западния град Броди в Лвовска област, съобщи през днешния ден кметът на Лвов в чат услугата " Телеграм ", съобщи Ройтерс.

" Руснаци кацнаха с три вертолета покрай Броди. Около 60 души ", съобщи кметът Андрий Садови. " Украинските сили отблъскват окупатора! Държим нещата под надзор ", добави той, без да изясни за какво отблъскването на тозе незначителен продължава толкоз дълго.

Украинските управляващи обаче омаловажават мащаба на офанзивата на съветските въоръжени сили. В Западна Украйна стартира суматоха. Тук сигурно не се чакаха силите на съветската войска.

В Лвов, който е на към 50 км. от полската граници избягаха дипломатите от страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати преди офанзивите против Киев. Освен това през последните часове се популяризира информация, че там е избягал и президентът на Украйна Володимир Зеленски, тъй като Лвов е столицата на най-отявлените украински националисти, които са поели и защитата на украинския президент.

Досега се смяташе, че съветските войски най-трудно ще се доберат до този огромен украински град и тъкмо там ще срещнат най-яростен отпор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР