Руски войници започнаха да разчистват мините и развалините на територията

...
Руски войници започнаха да разчистват мините и развалините на територията
Коментари Харесай

Руските войски започнаха да разминират металургичния комбинат Азовстал

Руски бойци започнаха да разчистват мините и руините на територията на металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, откакто на стотици украински бойци, които седмици наред бяха блокирани вътре, бе подредено да прекратят съпротивата, съобщи Ройтерс.

Една част от бойците обхождаха комплекса на стоманодобивното дружество и покритите с отломки пътища в близост с минотърсачи, а други военни ревизираха под разнообразни предмети за заложени взривни устройства, се вижда на видеокадри от комбината.

" Задачата е трудоемка, врагът е заложил свои мини, ние също заложихме наши противопехотни мини, до момента в който блокирахме врага. Така че ни предстоят към две седмици работа ", сподели съветски боец, показал се само с бойния си прякор " Бабай ".

В петък Русия разгласи, че и последните украински бойци, защитаващи " Азовстал ", са се предали. Тази информация не е доказана от Украйна, само че пълководец на едно от украинските подразделения в комбината заяви във видеозапис, че на бойците е било подредено да прекратят съпротивата. Украинските бойци, които се бяха барикадирали в тунелите, се предадоха на съветските и проруските сили, отбелязва Ройтерс.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР