Руски военнослужещи доставиха 30 тона хуманитарна помощ на жителите на

...
Руски военнослужещи доставиха 30 тона хуманитарна помощ на жителите на
Коментари Харесай

Руски военни доставиха 30 тона с хуманитарна помощ за Донбас

Руски военнослужещи доставиха 30 тона филантропична помощ на жителите на Украйна от Белгородска област.

Разпределението ще бъде от Белгородска област до територията на украинските гранични обитаеми места, ситуирани наоколо до руско-украинската граница в Харковска област.

Хуманитарна помощ с общ размер над 30 тона е доставена до град Волчанск и населено място от градски вид Казачя Лопан от прилежаща Белгородска област по искане на локалното население.

Товарът включва хранителни артикули - зърнени храни, месни и рибни консерви, сладкарски и хлебни произведения, бутилирана питейна вода.

Охраната на филантропичния ескорт беше обезпечена от съветски военнослужещи. Целият товар беше предаден на жителите на граничните обитаеми места - дами, деца и възрастни хора.

В Министерството на защитата на Русия е основан междуведомствен координационен щаб за филантропична реакция въз основата на Националния център за надзор на защитата на Руската федерация, който стартира да работи непрекъснато. Този щаб включва упълномощени представители на всички федерални органи на изпълнителната власт, държавни корпорации и организации, както и съставни формирания на Руската федерация.

Основните задания на Междуведомствения координационен щаб са: даване на цялостна филантропична помощ на популацията на Украйна в следените региони, както и на Донецката и Луганската национални републики; обезпечаване на безвредна евакуация на цивилното население, цивилните на Украйна и непознатите жители.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР