Руски военни хеликоптери и самолети с пожарникари са изпратени да

...
Руски военни хеликоптери и самолети с пожарникари са изпратени да
Коментари Харесай

Русия прати военни хеликоптери и самолети за борба с пожари в Сибир

Руски военни хеликоптери и самолети с пожарникари са изпратени да се борят със сибирските пожари в сряда, а Кремъл съобщи, че климатичните промени са отговорни за невижданите пожари , оповестява " Ройтерс ".

Пожари бушуваха в съвсем 800 000 хектара гора , като пушек покрива североизточната част на Якутия . Гореща вълна и мощен вятър усложниха напъните на повече от 2000 пожарникари на земята.

Военен хеликоптер Ми-8 на съветските военновъздушни сили извърши разследващи полети, с цел да разпознава най-силно засегнатите региони на Якутия и транспортира пожарникари, до момента в който от гората се издига компактен пушек.

" Сърцето ми кърви, наблюдавайки по какъв начин тези гори умират. Наистина е мъчително да виждам това, когато си помисля какъв брой време ще отнеме да бъде възобновено ", разяснява инженерът Михаил Бубнов в хеликоптера по време на полет.

Пожари има в съветските гори всяка година , само че през последните сезони те стават по-интензивни на фона на извънредно високи температури в северната сибирска тундра .
 Организация на обединените нации ревизира температурен връх от 38 градуса по Целзий в сибирски град
Организация на обединените нации ревизира температурен връх от 38 градуса по Целзий в сибирски град

СМО сега търси удостоверение и детайлности за индикаторите

В сряда хеликоптерът Ми-8 не съумя да изхвърли вода, с цел да потуши пламъците заради неприятна видимост, породена от пушек. Якутия е в изключително състояние от юни.

На земята работата на пожарникарите е изтощителна . " Трудно е. Постоянно сте надалеч от цивилизацията. Има разходки из... блата, копаене, жегата, тежки условия, мухи, комари ", разяснява пожарникарят Дулстан Дячковски. " Но ще се оправим.

Местните поданици подадоха петиция към президента Владимир Пути н да изпрати повече запаси и съоръжение в района , с цел да подкрепи напъните, оплаквайки се, че димът е изключително спорен за възрастни поданици и пациенти с COVID-19.

Путин заповяда на военните да оказват помощ на локалните управляващи да се борят с пожарите, а армията разположи Илюшин Ил-76 за битка с пожари, с цел да потуши пламъците, съобщи министърът на защитата.
 Рекордни междинни температури в сибирската част на Арктика
Рекордни междинни температури в сибирската част на Арктика

Арктика се затопля два пъти по-бързо от междинното за света

В сряда Кремъл отхвърли рецензиите, че съветските самолети са помогнали на непознати страни като Гърция и Турция да се борят с горски пожари, до момента в който самата Русия гори .

В него се споделя, че съветските управляващи са запълнили районните дефицити за пожари с съоръжение от други райони, само че че пожарите са по-лоши от преди и мъчно предвидими .

" Естествените процеси, породени от изменението на климата, за жалост са толкоз мощни , че изпитваме пожари, които не се е случвало преди ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Докато пожарите бушуват в горите, страната се бори с гореща вълна , която счупи няколко температурни върха в Западна Русия. Москва регистрира 33,1 градуса по Целзий, 85-годишен връх .
 Горещините в Сибир - невъзможни без отпечатъка на индивида в климата
Горещините в Сибир - невъзможни без отпечатъка на индивида в климата

Десетилетията отделяни парникови газове от хората са довели до повишаване на температурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР