Руски учени, опитващи се да засекат движението на мигриращи орли

...
Руски учени, опитващи се да засекат движението на мигриращи орли
Коментари Харесай

Орел навъртя огромна сметка за роуминг на руски учени

Руски учени, опитващи се да засекат придвижването на мигриращи орли са се сблъскали с голяма сметка за роуминг, откакто някои от птиците, които са следели са отлетели към Иран и Пакистан, предава английската медия BBC.
Там на техните предаватели, употребяващи СИМ карти, са били навъртени големи суми за роуминг, който е изключително безценен в тези страни, съобщи организация Фокус.
След като научил за повода за голямата сума, съветският мобилен оператор „ Мегафон “ предложил да опрости сметката на учените и да сложи техния план на преференциална, по-евтина цена.
Междувременно учените започнаха да събират дарения в обществената мрежа, с цел да могат да платят сметката.
Пътешествието на един от степните орли, наименуван Мин, е било изключително скъпо. Птицата е минала през цялостен Казахстан, преди да дойде в Иран. Предавателите връщат информация на учените като изпращат СМС-и към тях. В Русия цената на един СМС е 15 рубли (около 20 евроцента), само че в Иран тази цена доближава до 50 рубли (70 евроцента).
Руските учени са доброволци от Центъра за рехабилитация на диви животни в Новосибирск. Техният вик за дарения до този миг е изплатил общо над 100 хиляди рубли (около 1400 евро) от дълга им към „ Мегафон “.
Все отново мобилният оператор е предложил да опрости сметката, с цел да могат учените да продължат своите проучвания, които ще оказват помощ за оцеляването на застрашените от изгубване орли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР